Altoirea pomilor prin metoda „Chip Budding”

Altoirea pomilor este un proces de combinare dintre doua soiuri de plante cu scopul de a imbunatati calitatea fructelor pe care le produce. Altoirea poate fi considerata si o metoda de a scurta durata ajungerii la maturitate a unui anumit pom.
Prin altoire se uneste un ciot (radacina si o portiune mica de trunchi) cu un altoi (care este o ramura sau un mugure dintr-o specie diferita de cea a ciotului). Aceasta metoda de cultivare a copacilor este folositoare pentru obtinerea unui numar mare de copaci din aceeasi specie, dar si pentru adaugarea de ramuri unui copac.
Pentru majoritatea pomilor, se recomanda ca altoirea sa se faca in perioada de primavara sau in lunile mai-iulie. Altoirea se poate practica, de obicei, la toti pomii fructiferi si la unii arbusti. Putem altoi, de asemenea, vita-de-vie sau chiar citrusi (portocali sau lamai).
Altoirea prin metoda Chip Budding foloseste un fragment de ramura cu un tesut (mugure), dar acest altoi poate contine si o anumita cantitate de tesut lemnos.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole