fbpx

Amenajare de living cu bucatarie integrata

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

In orice apartament, fiecare camera este importanta prin functiunea pe care o indeplineste in ansamblul locuintei. Avem nevoie de bucatarie, pe cat avem nevoie de baie, dormitor sau living. Si pentru a te bucura de fiecare in parte in mod eficient ai nevoie de o amenajare pe masura.

Deschide Galeria

Manuel Saliche a inteles pe deplin nevoile clientilor sai atunci cand acestia au apelat la el pentru a-i sprijini in amenajarea apartamentului lor, in special pentru living si bucatarie. Facand parte dintr-un ansamblu rezidential nou, livingul si bucataria formau un tot unitar, un open space. Principala lor dorinta a fost aceea de a inchide aceasta bucatarie si odata cu ea si mirosurile care ar invada toata camera odata cu preparatele gatite zi de zi.

Vorbim despre un living de 16 metri patrati si o bucatarie de 6,5 metri patrati care s-au transformat in incaperi de sine statatoare prin integrarea a 2 pereti falsi si a 2 usi culisante ce separa camerele. Prin aceste modificari, s-a creat astfel si un hol, ce nu exista inainte, intrarea in apartament fiind direct in living. Cu toate acestea, cele doua functiuni comunica direct prin intermediul mobilierului care face trecerea dinspre intrarea in locuinta inspre living.

Conceptul de amenajare propus de Manuel se pliaza minunat pe configuratia si dimensiunile existente. Confortul si estetica se imbina armonios in finisaje in tonuri neutre, de lemn natur, griuri si bejuri relaxante. Spatiul respira un aer contemporan, unde solutiile estetice vin sa completeze functiunile nou create. Tuse de culoare, contraste de texturi si imprimeuri, precum si alaturari de elemente metalice, iata doar cateva din trasaturile ce contureaza aceasta amenajare. O tendinta pe care am intalnit-o in multe amenajari este aceasta placare cu piese de parchet (stejar natur) a unui perete. In cazul nostru, Manuel reuseste sa redea un minunat perete-accent care sa se integreze in contextul elementelor alese pentru decor, fara a crea o nota discordanta. Polita neagra de pe perete iese in evidenta gratie decoratiunilor pe care le sustine.

Piesele de mobilier cu finisaj din MDF vopsit asigura nevoia de depozitare fara insa a aglomera vizual incaperea. Pentru a obtine acest efect, corpurile sunt de o inaltime medie, iar albul lucios reflecta lumina si creeaza un efect de marire a spatiului. Corpul de biblioteca se prelungeste inspre usa de la intrare asigurand continuitatea de care aminteam mai sus.

Acelasi tip de finisaj din lemn natur il intalnim si la amenajarea din bucatarie. In 6 metri patrati, avem tot ce este nevoie pentru o bucatarie functionala: depozitare eficienta prin corpuri de mobilier din pal si MDF, electrocasnice incastrate in mobilier, precum si un loc de luat masa amenajat la fereastra. Frontul dintre corpuri este amenajat cu placi ceramice cu aspect mat de beton, in ton cu griurile deja abordate in living.

Speram sa va inspire si pe voi aceasta amenajare si sa gasiti solutii la propriile voastre amenajari fie ele de living sau bucatarie.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...