fbpx

Amenajarea unei case de vis in Brasov

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Povestea de astazi este despre un imobil cu o priveliste uimitoare asupra orasului Brasov si in special a centrului vechi. Aceasta pozitionare fiind unul din punctele forte ale casei si un factor decisiv pentru proprietari de a o achizitiona si a o transforma in casa lor de vis.

Deschide Galeria

Echipa de arhitectura Beelive a facut cunostinta cu Andreea si Laurentiu Vlad , o familie tanara cu doi copii mici, “odata cu proiectul de locuinte in regim hotelier din Strada Michael Weiss din Brasov realizat anul trecut si prezentat in albumul Lifestyle Design Interior 2020 (The Loft). “

“Succesul amenajarii finalizate atunci a condus catre a doua colaborare, de data aceasta mult mai pesonala, amenajarea casei proaspat achizitionate a familiei” ne-au povestit cu mult entuziasm Anca Fetcu Lupu si Ioana Daniel, autorii-arhitecti ai proiectului.

Imobilul a fost preluat intr-o stare destul de avansata de degradare, nu mai trecuse prin lucrari de renovare sau repartii de mult timp. Astfel ca, primul pas in misiunea echipei de arhitectura a fost sa propuna interventiile necesare pentru protejarea constructiei si apoi adaptarea la nevoile noilor proprietari.

Au fost realizate  ample lucrari de consolidare, modificari la fatada, inaltarea mansardei, refacerea integrala a acoperisului, insa respectand conceptul arhitectural al casei. Executia acestor lucrari si a amenajarii interioare a durat 12 luni.

Cei 280 de metri patrati utili ai casei sunt distribuiti intre zona de zi, la demisol si parter) si zona de noapte cu cele trei dormitoare situate la etajul mansardat.

La demisol regasim o bucatarie generoasa, moderna, cu insula bar, perfecta pentru micul dejun. Tot aici este accesul catre terasa locuintei si o camera pentru hobby, folosita si ca birou.

Zona open space, dining si living, aflata la parter, surprinde prin eleganta simplitatii; utilizarea lemnului masiv incalzeste atmosfera in timp ce detaliile imbinarilor diferitelor piese pastreaza caracterul modern al amenajarii.

 Casa scarii a fost si ea tratata cu multa grija, treptele au fost placate cu lemn masiv, cu o imbinare estetica a treptei cu contratreptei. Lemnul treptelor realizeaza o tranzitie armonioasa de la parchetul din living la gresia de la subsol si mocheta de la etaj.

Arhitecti: Beelive Design – designer Anca Fetcu Lupu si arh. Ioana Daniel

Foto: Vlad Creteanu

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...