Transformarea unei case de 400 mp intr-un spatiu luminos si functional

Locuinta despre care o sa povestim astazi este de tipul demisol + parter + 1 etaj + mansarda, are 400 de mp si este localizata in judetul Constanta. Bugetul total pentru renovare si amenajare a fost de aproximativ 150.000 de euro.

Deschide Galeria

La momentul preluarii priectului, CASA K asa cum au denumit-o cei de la Astiza Interior Design, era finisata si mobilata in stilul anilor 2000, in culori inchise cu mobilier caracteristic acelei perioade.

„Proprietarii si-au dorit sa schimbe tot, inclusiv instalatiile sanitare si electrice, optand si pentru incalzire in pardoseala in zona livingului.”

La parter regasim bucataria, 2 bai, un dormitor de oaspeti, livingul si zona de relaxare. Etajul 1 este compus din dormitorul matrimonial plus baie si dormitoarele celor doi copii si baia comuna pentru acestea. Mansarda a fost gandita ca un spatiu de depozitare si relaxare iar demisolul are sala de gimnastica, billiardul, spalatoria si camera tehnica.

Am incadrat amenajarea finala intr-un stil eclectic, cu influente orientale, industriale si glam. Spunem influente orientale deoarece s-au pastrat anumite obiecte din vechea amenajare pe care am incercat sa le introducem discret in noul design.”

La parter a fost aplicat microciment peste gresia existenta iar baile au fost refacute integral. Au folosit vopsea decorativa pe majoritatea peretilor din living si bucatarie si au introdus mai multe elemente metalice si placari cu sticla neagra pentru a oferi un aer glam, dorit de proprietara.

„Dormitoarele de la etaj au fost regandite in totalitate, optand pentru mai mult spatiu, dar si functionalitate. Am creat mai multe subzone in dormitoarele fetelor, am creat spatii de depozitare cat mai ascunse si am decorat camerele in culori deschise, pastel, potrivite pentru varstele acestora”.

Mansarda a fost schimbata total, renuntand la culorile inchise si triste ale incaperii de dinainte, am redat locului veselie in culori deschise, placute si care te invita la a citi o carte buna sau a sta cu prietenii. Dupa cum spuneam, proprietarii au pastrat anumite elemente din vechea amenajare, precum canapeaua din living, ce a fost adusa la mansarda. Am acceptat acest compromise deoarece am dorit sa cream un spatiu ,,cozy’’ de cabana, placand toti peretii cu parchet laminat, precum si pardoseala, am imbracat stalpii intr-o culoare gri antracit, iar zonele de depozitare au fost asezate pe toata lungimea incaperii.

Designerii ne-au spus ca a fost o amenajare dificila iar timpul de executie a fost mai mare decat se asteptau, deoarece umiditatea si vremea rece au ingreunat anumite proceduri, imobilul fiind situat pe malul unui lac.

Rezultatul final este unul cat se poate de spectaculos, casa este mult mai primitoare, mai placuta din punct de vedere estetic si mult mai functionala.

Arhitecti: Astiza Interior Design

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole