Cu lumina naturala si un joc potrivit de culori poti porni o aventura minunata in amenajarea casei tale. Am inteles acest lucru imediat ce am vazut proiectul realizat de arhitectele de la Miso Architects, un apartament din Bucuresti locuit de o familie cu un baietel de 8 ani.
Beneficiarii si-au dorit un spatiu functional (cu spatii de depozitare optime), primitor si vesel, un cadru ideal pentru adunarile familiei si ale prietenilor.
Stilistic, apartamentul de 100 metri patrati inglobeaza un design contemporan, cu finisaje si texturi in culori vii, avand doua elemente-cheie ca motiv decorativ: hexagoanele din zona de zi si piesele Lego din camera baietelului. De aici si numele proiectului: Apartamentul Lego.
Pentru zona de zi au fost gandite functiuni care sa se completeze coerent. Livingul a fost delimitat printr-o canapea in L intr-un ton de gri neutru care sa puna in evidenta culorile si formele hexagonale de la nivelul covorului sau al pieselor decorative cu licheni de pe perete. Biblioteca, piesa inspirata dintr-un concept celebru al designerului Filip Janssens, este formata din cutii inchise si deschise de diferite dimensiuni, armonios suprapuse si imbinate. Aceasta a fost realizata pe comanda, la fel ca restul mobilei personalizate, impreuna cu cei de la Movi Design. Fotoliul turcoaz stabileste legatura cromatica cu restul amenajarii.
Zona de luat masa amenajata intr-o nisa, atrage atentia prin galbenul solar al peretelui-accent. Arhitectele il descriu ca pe un “portal” in forma de bancuta pe spatele caruia s-a utilizat burete decorativ de diferite grosimi obtinand un joc de adancimi si umbre strategic iluminat. Pernele tapitate ale bancutei si scaunele mesei completeaza cromatic intreaga scena, creand acea zona de socializare dorita de beneficiari pentru ei si familie.
In bucatarie, piesa de accent este mozaicul format din hexagoanele colorate imbinate pe un fundal de galben, acelasi din zona de dining. Spatiul este compartimentat astfel incat sa inglobeze zonele de lucru necesare si sa permita un blat de lucru cat mai generos. O parte din electrocasnice sunt incastrate, hota de la Elica fiind o piesa de design ce merita un loc de sine statator in ergonomia acestei functiuni.
Dormitorul matrimonial ne introduce intr-un ambient relaxant si placut, cu iz de vacanta. Au fost uniformizate inaltimile diferite ale tavanului, camera fiind traversata de o grinda robusta. Solutia propusa a fost un tavan extensibil care, in timpul zilei este o prezenta neutra, iar seara ilumineaza puternic si uniform zona de deasupra patului. Tablia acestuia sugereaza un nou joc de adancimi si lumini, fiind realizata din module independente tapitate, cu linii de benzi led inserate in zone de accent. Au fost integrate multiple surse de lumina, unele ambientale, altele de accent sau functionale, pentru a stabili mai multe scenarii de utilizare a intregii compozitii.
Tinand cont de suprafata destul de mica a dormitorului a fost realizat pe comanda un dulap tip dressing pe toata lungimea peretelui, pe usile caruia au fost aplicate oglinzi pentru a mari vizual vizual incaperea si a spori aportul de lumina naturala.
In camera copilului, pasiunea pentru Lego a generat intregul concept. Piesa de mobilier principala este de tip multifunctional: inglobeaza un pat suspendat deasupra unei vaste zone de depozitare, aceasta integrand si dulapul de haine. Atat usile cat si sertarele din cadrul acestei compozitii respecta proportiile si culorile originale Lego, acesta fiind una dintre provocarile proiectului. De asemenea, au fost realizate manere prin frezari subtile ale cercurilor, astfel incat sa nu fie afectata imaginea de ansamblu. Regasim aceleasi detalii si proportii si la nivelul bancutei cu spatii de depozitare de-a lungul peretelui.
Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare! Daca iti doresti sa colaborezi cu echipa de la Miso Architects, le poti contacta aici.