Apartament mic multifunctional: un design practic si original

Cand spui confort, spui spatiu. Insa cu cat ai mai mult spatiu, cu atat ai tendinta de a aduna si depozita mai multe lucruri, pe care apoi nu le mai folosesti.

Deschide Galeria

Echipa de designeri de la 3XA din Polonia vine sa demonstreze inca o data ca spatiul destinat locuintei oricat de mic ar fi, poate fi gandit in asa fel incat sa intruneasca conditiile necesare unui trai confortabil si modern.

Cheia pentru orice apartament mic multifunctional este folosirea inteligenta a spatiului, in special al celui pe verticala. Pe aceasta idee au mizat si designerii cand au creat decorul pentru apartament. Un mini dormitor a fost introdus la capatul unor scari inguste. Iar scopul scarilor a fost acela de a aduce un plus de loc pentru depozitare. In acest fel, desi avem un apartament mic, spatiul pare mai generos. Fiecare centimetru patrat este folosit la maximum si pus in evidenta cu un element util.

Pentru ca dormitorul sa existe, o structura din placaj a fost adaugat deasupra usii de la intrare; spatii de depozitare integrate in perete permit un spatiu generos de-a lungul holului, functionand ca un dressing. 

Lemnul predomina in intreaga amenajare, iar usa de la intrare, cea originala, a fost lasata special pentru a spori farmecul decorului. 

Profitand de inaltimea tavanului, bucataria a fost amenajata pe verticala, dulapurile mergand pana la tavan. Acelasi tip de material cu structura de placaj folosit pentru a crea dormitorul, decoreaza si masa din bucatarie care functioneaza si ca masa de dining sau chiar bar. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole