Cum sa plantezi capsuni intr-un tub din PVC – Video

Ne aflam in plin sezon al capsunelor. Tarabele din piete sunt incarcate cu acest delicioase fructe, este suficient sa ne plimbam printre gramajoarele de capsune si sa le simtim aroma inconfundabila pentru a ne convinge sa cumparam. Capsunele sunt foarte sanatoase, contin vitamine si minerale, si sunt bogate in antioxidanti.

Deschide Galeria

Capsunul (Fragaria ×ananassa) este o planta care apartine regnului Fragaria din familia Rosaceae, are tulpina aeriana iar frunza este ovala cu marginea zimtata. Fructul se numeste capsuna, are culoarea rosie, este carnos, parfumat si dulce. 

Daca locuiti la curte si va ganditi sa va amenajati o mica gradina unde sa cultivati capsuni va dam noi o sugestie: tuburile din PVC. In filmuletul de mai jos puteti vedea cat de bine pot creste aceste plante intr-un spatiu atat de restrans.

Pentru realizarea unei asemenea gradini aveti nevoie de urmatoarele materiale si ustensile:

  • teava din PVC cu diametrul de aproximativ 20 de centimetri;
  • bormasina si freza metalica pentru efectuarea gaurilor in care se vor planta capsunile;
  • bucati din lemn cu care sa acoperiti laturile tevii;
  • compost;
  • stoloni de capsuni.

Daca ati stabilit locul in care vreti sa amenajati gradina nu va ramane decat sa va apucati de treaba. Faceti gaurile in teava, acoperiti laturile tevii cu scandura si umpleti teava cu pamant. Introduceti cu grija stolonii de capsuni si udati-i regulat.

In clipul de mai jos puteti vedea etapele de plantare a capsunilor precum si rezultatele. Spor la treaba!

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole