Cum se planteaza Lonicera chinensis?

Lonicera chinensis (denumita de englezi “Honeysuckle”) este o planta cataratoare care iese in evidenta prin florile sale minunate, parfumate si viu colorate.

Deschide Galeria

Frumusetea florilor de Lonicera chinensis este data de culorile vii, prezente in diferite nuante si tonuri, dar si datorita formei ciudate pe care o au florile, care pot fi observate cu mare usurinta in sezonul de inflorire al acestor copacei.

Aceste plante cresc in conditii optime cand sunt tinute in zone foarte umbroase si sunt printre putinele plante care pot creste chiar si la baza marilor arbori, care le vor oferi exact umbra de care au nevoie in mod constant.

Daca plantezi Lonicera chinensis intr-o zona insorita in cea mai mare parte a zilei, aceasta se va usca in timp si astfel nu te vei putea bucura de aspectul ei superb si de florile sale care iti vor parfuma intreaga gradina sau curte.

Lonicera chinensis este o planta care creste foarte mult in inaltime si se agata de copacii din jurul ei, care desi este un efect estetic foarte frumos si apreciat de majoritatea peisagistilor, vine si cu un pret de platit.

In cazul in care nu ingrijesti in mod constanta Lonicera chinensis, aceasta poate deveni foarte deranjanta pentru toti copacii si plantele din jurul ei, ajungand sa ii sufoce, limitandu-le astfel dezvoltarea si chiar distrugandu-le complet.

Noi te incurajam sa plantezi acest copacel deoarece este extrem de frumos, iar daca vei avea grija de el si il vei tunde periodic, nu vei intampina nici cea mai mica problema cu el si nici copacii mai vechi si mai inalti din jurul plantei nu vor fi afectati.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole