Cum transformi camera copilului intr-una potrivita unui adolescent

Parca ieri ai decorat camera micutului sau a micutei tale. Acum, spatiul camerei pare redus la jumate, iar mobilierul nu mi face parte din atmosfera pe care noul adolescent si-o doreste

Deschide Galeria

Pentru ca timpul trece atat de repede, sfatul nostru este sa cauti piese de mobilier care pot fi folosite chiar si dupa trecerea anilor. Mobilierul versatil este usor adaptabil la diferitele nevoi si etape ale vietii copilului tau. In plus, poti lua in considerare o amenajare in care adolescentul sa aiba loc pentru toate activitatile preferate. Daca esti in cautare de idei creative pentru decorarea camerelor destinate adolescentilor, te poti inspira cu incredere si din urmatoarele sugestii.

Patul este cel mai important element din camera unei adolescent. Pe acesta il poti alege in functie de nivelul de comoditate si economisire a spatiului pe care vi-l doriti amandoi. Incearca sa il incluzi in procesul de alegere si sa ii asculti sugestiile si propunerile inainte de a lua decizia finala. 

De exemplu, daca doi copii vor imparti aceeasi camera, cea mai buna solutie este sa alegi pentru acestia un pat suprapus, care ii va oferi fiecaruia spatiu personal si va contribui la economisirea spatiului. In locul lasat liber, poti amplasa un birou care initial le va fi de folos pentru activitati distractive precum coloratul sau cititul, iar ulterior se poate transforma intr-un spatiu pentru studiu.

Una dintre cele mai simple metode prin care poti da o noua fata camerei adolescentului este sa alegi o noua culoare pentru peretii incaperii. Discutati impreuna si alegeti culoarea care sa se se armonizeze atat cu restul decorului, cat si cu gusturile personale ale fiului sau fiicei tale.
Alege nuante deschise pentru pereti daca iti doresti un aer modern si multa luminozitate in camera adolescentului.

Piesele de mobilier modulare iti vor permite sa faci schimbari in amenajare oricand va veti dori. In plus, vei putea sa te joci cu diferite piese diferit colorate pentru  a da camerei un aer proaspat fara a fi nevoie sa schimbi tot mobilierul. 

Surse foto: pinterest.com

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole