Design contemporan cu spatii functionale si detalii rafinate

Alexander si Natalia sunt un cuplu tanar care si-au cumparat un apartament din faza de constructie, in apropierea unui parc. Au apelat la specialistii de la D&A Interiors pentru amenajarea unui spatiu modern si functional, adaptat nevoilor lor, tinand cont si de venirea pe lume a bebelusului lor.

Deschide Galeria

Apartamentul, cu o suprafata de 78 metri patrati, a fost regandit si reorganizat de catre arhitecti pentru a maximiza fluenta spatiilor si a mari pe cat posibil suprafetele de depozitare. Au fost indepartati peretii ce nu faceau parte din structura de rezistenta, astfel ca a rezultat un amplu open space pentru zona de zi, cu multiple subfunctiuni: zona de conversatie, o bucatarie compacta, un loc de luat masa, o zona cu un semineu fals pentru coltul de lectura si un birou. Cea mai mare dificultate au intampinat-o in dormitor, unde a fost necesara integrarea unui mic spatiu si pentru bebelus.

Cromatica reflecta din preferintele cuplului: Nataliei ii place albastrul foarte mult, pe care il vom regasi sub diferite nuante in zona de noapte, pe cand in celelalte spatii au fost preferate nuante calde de bej, combinat cu discrete accente de portocaliu si negru pentru un plus de dramatism.

Noua configurare a apartamentului se axeaza pe comunicarea fireasca intre functiuni care formeaza un tot unitar in camera de zi. Minimalismul detaliilor si grija pentru functionalitatea sporita a spatiului ne aminteste de interioarele scandinave ale caror influente le regasim din plin aici. Excelenta alegere a canapelei si a covorului din zona de living care contrasteaza placut cu esenta de stejar a parchetului. Spatiile de depozitare sunt generoase, iar mobilierul urmeaza linia curata a designului minimal al stilului contemporan. Coltul de lectura cu acel semineu fals, fotoliu confortabil si cu o oglinda care reflecta lumina este o aditie mai mult decat placuta in ansamblul decorului.

Spatiul pentru gatit este compact si generos; electrocasnicele sunt incastrate in perete, iar placile negre dintre corpurile de mobilier ofera profunzime camerei, imprimand eleganta. Si corpurile de iluminat replica dupa celebrele piese ale lui Tom Dixon si masa neagra cu scaune albe completeaza rafinamentul spatiului. Tot in living, in spatele unui panou de sticla vom gasi si biroul, excelent camuflat.

Ne place solutia gasita pentru dormitor, aceea de a integra in locul unde ar fi putut fi un dressing, un patut si o comoda pentru bebelus. Interesant este si peretele-accent din zona patului cu un tapet in nuante de turcoaz-auriu. Fotoliul, comoda si noptierele sunt de la IKEA. Draperiile bej imbraca frumos spatiul si se combina armonios cu bleul foarte discret al peretilor. Cele doua bai sunt generoase si preiau din cromatica relaxanta a restului amenajarii. Frumos combinate modelele placilor ceramice si impecabile finisajele.

Sursa foto: the-village.ru

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole