Ged Couser, o arhitectura care “vindeca”

Arhitectul Ged Couser este directorul celui mai mare grup de arhitecti din Europa, numit BDP. Firma pe care o conduce este foarte premiata (are 500 de premii pana acuma) in domeniul arhitecturii si constructiilor din intreaga lume. 


Deschide Galeria

Ged Couser a realizat proiecte axate pe domeniul centrelor medicale atat din Anglia cat si in alte tari din Europa. Cel mai nou proiect al sau se numeste "Alder Hay Children's Healthpark" din Liverpool si consta in construirea unei clinici si a unui parc in beneficiul terapeutic al pacientilor si al personalului.

In portofoliul sau de proiecte se numara si proiecte din domeniul educational, precum cel al construirii Universitatilor din Libia. Abodarea sa de arhitectura si design este sensibila si rezulta in urma consultarii cu pacientii, vizitatorii, personalul si grupurile de testare, totul pentru a dezvolta un concept de spatiu ideal.

Cladirile construite si decorate care poarta amprenta Ged Couser sunt recunoscute usor, combina cu usurinta formele drepte cu cele ondulate, texturile complicate cu sticla neteda, culorile vibrante cu nuantele simple, fara ca rezultatul final sa fie strident. Totul are o aura de pace si calm care pot avea un efect vindecator.

Culorile pe care le utilizeaza sunt de obicei integrate in peisaj si sunt folosite nuante complementare. Natura nu este neglijata in creatiile lui Ged Couser, in jurul cladirilor exista multa verdeata, iar in proiectul sau din Liverpool cladirile propriu-zise sunt acoperite cu gradini verticale, iar nivelul acoperisului comunica cu solul pe una din laturi. Da impresia ca spitalul insusi este o pajiste. In galerie gasiti cateva imagini cu proiectele sale.

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...
Articolul precedentCasa dintr-o cutie
Articolul următorApartament minimalist in doua culori