Idei pentru amenajarea unui dormitor de 9 metri patrati

Multe din apartamentele pe care le-am intalnit nu ofera un spatiu prea generos pentru dormitor. Stiu, veti spune ca nu ai nevoie de mai mult pentru o camera in care doar dormi si pe parcursul zilei nu o folosesti aproape deloc. Cu toate acestea, trebuie sa abordam cu grija amenajarea astfel incat sa obtinem un dormitor confortabil si echilibrat din punct de vedere al decorului.

Deschide Galeria

Patul – piesa principala a dormitorului va fi cea asupra careia se vor indrepta privirile la intrarea in camera, dar, in aceeasi masura si un dulap cu oglinda sau niste draperii luxuriante pot juca acest rol. Conteaza echilibrul care se stabileste intre toate elementele ce vor intra in componenta dormitorului. Pentru ca vorbim de un dormitor mic, exista cateva lucruri pe care sa le luam in considerare.

Unul din acestea este pastrarea unei amenajari cat mai aerisite, fara piese de mobilier masive care sa sufoce camera. In jurul patului ar trebui sa existe minim o distanta de 40 cm astfel incat sa se poata circula fara dificultate. Se poate renunta la noptierele clasice in favoarea unor simple polite.

Opteaza pentru un stil minimalist, precum interioarele scandinave in care predomina simplitatea si functionalitatea, fara a afecta confortul pe care ti-l doresti de la un dormitor. Mizeaza pe esentele de lemn natur care in combinatie cu albul sau nuantele pastelate te pot ajuta sa conturezi un ambient placut si odihnitor. Pentru un plus de stil, ia in calcul crearea unui perete-accent. Fundalul pe alb sau de tonuri neutre iti ofera posibilitatea sa explorezi cu texturi variate, cu printuri sau decoratiuni ce personalizeaza decorul.

Profita de lumina naturala! Ea te ajuta ca spatiul sa para mai mare. In functie de orientarea camerei, alege si perdelele si/sau draperiile potrivite. Daca in incapere patrunde o cantitate mica de lumina, nu o bloca cu materiale groase, ci mai degraba alege niste perdele fine, albe, translucide.

Suprafetele lucioase, sticla sau oglinzile te vor ajuta sa maresti vizual spatiul. Tine cont de aceste detalii atunci cand alegi finisajele in camera, precum si mobila pentru dormitor. De exemplu, poti alege un dulap cu usi acoperite cu oglinzi si pozitionat pe peretele opus ferestrelor astfel incat sa reflecte lumina si efectul de spatialitate sa fie amplificat.

Pentru a crea atmosfera ai nevoie de lumini pe masura. Spoturile incastrate sau benzile LED pot fi 2 solutii de iluminat potrivite.

Intr-un dormitor de 9 metri patrati poti intampina dificultati in a gasi tipul de paturi sau dulapuri care sa se potriveasca cu configuratia camerei. Le poti realiza la comanda cu masuri precise astfel incat sa te poti bucura de o amenajare pe masura dormitorului.

Dulapurile de haine se pot incastra intr-o nisa pentru un aspect uniform; poti alege un model pana in tavan astfel incat sa obtii maximum de depozitare posibil. Lada de depozitare a patului se dovedeste foarte utila mai ales pentru piesele mari cum ar fi pilotele sau pernele. Foloseste inaltimea camerei pe cat posibil sau colturile pentru o depozitare usoara precum cartile sau rame cu fotografii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole