Plante care iti “mananca” energia. Ce plante NU ar trebui sa tii in casa

Tuturor ne place verdeata si abia asteptam sa iesim in natura sa ne bucuram de soare, de imprejurim si de spatiul verde pe care il avem la dispozitie. Cu toate acestea, cand vine vorba de aducerea naturii in casa noastra, trebuie sa alegem cu mare atentie plantele pe care le punem in camera.

Deschide Galeria

Exista plante benefice sanatatii noastre si exista plante care sunt considerate “vampiri energetici” care ne iau din energia pozitiva.

Pentru a evita problemele de acest gen, este indicat sa te consulti cu o persoana specializata in Feng shui sau chiar cu un gradinar priceput in care ai incredere. Acest gen de persoane iti pot spune detaliat ce plante, arbusti sau arbori se preteaza cel mai bine pentru o locuinta si astfel vei putea lua o decizie informata.

Printre vampirii energetici se numara si cateva surprize, flori si plante la care nu te-ai fi gandit vreodata ca te pot afecta intr-un mod negativ si probabil le-ai si facut cadou cu mare drag cu ocaia unei aniversari:

CHIPAROSUL: are o capacitate ridicata de purificare a aerului, insa nu este deloc recomandat pentru spatii inchise, acesta fiind un veritabil vampir energetic pentru oricine sta in preajma sa.

ORHIDEEA: desi are o frumusete iesita din comun, aceasta floare nu trebuie sa stea in casa ta mai mult de o zi sau doua, deoarece risti sa te consumi din cauza energiei negative pe care o emana la inceputul si la sfasitul zilei.

TUIA: avand un aspect placut si fiind foarte folosit in amenajarile exterioare, tuia nu este o recomandare buna pentru a fi crescuta in casa.

FERIGA: este o planta preistorica, una dintre cele mai vechi de pe Pamant, dar poate avea efecte negative pentru persoanele pesimiste, deprimate.

FLORILE USCATE/OFILITE: in momentul in care o floare s-a ofilit, aceasta trebuie aruncata imediat deoarece va incerca sa atraga cat mai mult din energia din casa inainte de a muri complet. De asemenea, daca iti place sa tii flori uscate in casa, cel mai indicat ar fi sa le pui intr-un recipient inchis.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole