Tendinte in amenajari interioare – noi modele de gresie si faianta lansate la Cersaie 2016

Daca acum ceva timp in urma Miso Architects ne vorbeau de noutatile in amenajari interioare de la prestigiosul targ Maison&Objet, iata ca acum a venit randul prietenilor de la Delta Studio, recent intorsi din Italia, sa ne povesteasca despre ce au aflat la Cersaie, cel mai important targ de placi ceramice si obiecte sanitare din lume.

Deschide Galeria

Editia de anul acesta a aratat o lume a placilor ceramice plina de inovatii de ordin tehnologic: placi cu aspect de lemn invechit, placi cu aspect de piatra naturala (in special marmura, granit, ardezie), caramida si placi in stil patchwork. De asemenea, se continua preferinta pentru placi in formate supradimensionate, dar cu grosime redusa.

Din tot ce am vazut ne-au placut foarte mult placile cu aspect de lemn, colectia Manhattan de la Porcelanosa, in special pentru pardoseli. Inspirate din stilul scandinav, placile au un aspect retro, calduros. Mai mult decat a reda cat mai fidel aspectul de lemn, colectia Retro de la Natucer ofera designerilor un model de placi ceramice cu aspect de lemn patinat, efectul fiind acela de lemn invechit, scorojit de trecerea timpului. In plus, placile vin in forme hexagonale, patrate sau paralelograme creand efecte inedite atunci cand sunt montate pe suprafata respectiva.

In ton cu tendintele deja consacrate ale ultimilor ani, colectia Brik de la Ceramiche Keope vine cu o abordare usor industriala, cu gresie si faianta cu aspectul si formatul standard al unei caramizi. Culorile sunt diferite, au un finisaj mat si se potrivesc spatiilor de inspiratie vintage, dar contemporan prin realizare.

Unul din trendurile noastre preferate sunt placile ceramice cu model imprimat. Deco River de la Porcelanosa cu al sau model patchwork sau American de la Natucer cu placi ceramice extrudate sunt doar cateva din cele recomandate pentru cei ce doresc sa contureze spatii contemporane, cu aluzii retro. Cu adevarat spectaculoasa ni s-a parut colectia Firenze Heritage de la FAP, unde gresia si faianta imbina frumusetea traditionala a placilor cotto cu tehnicile moderne de fabricare, un mix ce pune intr-un context contemporan traditia si mestesugul de generatii intregi.

Ne-au surprins placut si modelele de placi ceramice inspirate de piatra naturala, precum marmura sau granitul pentru ca se preteaza unei utilizari variate, de la pereti, pardoseala, pana la blaturi de bucatarie, baie sau baruri. Seria Cosmos de la Venis Porcelanosa integreaza incrustatii fine cu un efect mat, iar tonurile de gri ale placilor ceramice amintesc de metalele din componenta rocilor.

Arunca o privire si in galeria de mai sus unde vei putea regasi imagini cu diferitele placi ceramice amintite mai sus integrate in contextul unui model de amenajare. In curand, toate colectiile lansate la Cersaie 2016 vor fi disponibile si in showroom-urile Delta Studio.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole