Transformarea unui far antic intr-un apartament modern

Cladirile vechi capata noi valente in epoca contemporana. Ceea ce a fost abandonat si lasat uitarii se poate transforma in ceva modern, util si practic. Ca acest far antic din Florenta care a fost transformat intr-un apartament modern, chic si perfect locuibil.

Deschide Galeria

Munca arhitectilor care au realizat acest proiect nu a fost deloc usoara. Integrarea vechiului intr-o noua structura se dovedeste adesea o munca dificila, insa efectul estetic din final aduce un aer deosebit proiectului.

Fiind la origine un far din perioada renascentista, noua structura renovata adaposteste acum un apartament luxos si exclusivist. Avand doar 65 de metri patrati utili, apartamentul este structurat pe doua nivele, oferind o priveliste minunata catre mijlocul orasului. Structura ingusta a farului i-a fortat pe arhitecti sa adapteze spatiul pentru a optimiza la maxim fiecare loc disponibil. Desi exteriorul nu a suferit schimbari majore, interiorul este total reamenajat in culori neutre, netede, elegante.

Contrastul dintre podelele in culori inchise, grinzile expuse din living si structura metalica a scarilor si diverselor accesorii adauga textura apartamentului. 

Ferestrele largi asigura o cantitate suficienta de lumina naturala si aerisire. De altfel, terasa este un punct de atractie al apartamentului care se extinde ca un lounge in continuarea livingului. Este un loc de maxim interes de unde se poate admira cel mai bine privelistea asupra orasului. 

Fiecare detaliu a fost gandit cu atentie, toate partile de mobilier si utilitati fiind perfect integrate in spatiul ingust si inalt. Rezultatul este un apartament modern, elegant si plin de rafinament potrivit cuplurilor tinere, active care iubesc intalnirile cu prietenii. 

Sursa foto: ikeadecoratingideas.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole