Un apartament de 120 mp care te face sa visezi frumos

Locuind in 45 de metri patrati te simti adeseori sufocat. Camere mici, insuficiente spatii de depozitare, toate te fac sa te gandesti oare cum ar fi sa ai la dispozitie 120 de metri patrati si sa te rasfeti cu o amenajare pe masura?

Deschide Galeria

Ca sa nu mai visam cu ochii deschisi, iti propunem sa urmaresti cum a fost gandit  proiectul acestui apartament cu o suprafata asemanatoare, locuit de o familie cu doi copii. Acestia si-au dorit o amenajare functionala, aerisita, fara detalii complicate sau care sa incarce spatiul inutil.

Zona de zi a fost gandita pentru momentele de reuniune si socializare, pe scurt, de petrecut timp impreuna. Astfel, designerul a integrat o canapea confortabila tip coltar si un corp mare de biblioteca ce include si o zona TV. De asemenea, in jurul ferestrei, au mai fost incastrate doua corpuri mai restranse destinate tot depozitarii cartilor si a altor decoratiuni, iar glaful transformat intr-un mic spatiu de sezut.

Eliminarea partitiei dintre living si bucatarie a permis o redistribuire a zonelor, putand fi integrat si un dining, amenajat in jurul unei alte ferestre, cu masa din lemn masiv, scaune si bancuta cu multe perne moi.

Camera se bucura de ferestre generoase ceea ce face ca lumina naturala sa patrunda din belsug, iar albul predominant sa sporeasca senzatia de spatialitate. In acelasi scop, s-a optat pentru usi glisante din sticla pe care le regasim in aproape toate incaperile, exceptie facand baile. Efectul obtinut este de un plus de luminozitate si la nivelul holului.

Pentru bucatarie a fost gandita o amenajare pe doua laturi, cu o zona principala si una secundara, destinata electrocasnicelor si depozitarii. Si aici linia mobilierului imprumata din minimalismul pe care il regasim in spatiul livingului, cu un design simplu, functional. Un corp tip insula de bucatarie joaca dublu rol: pentru gustari rapide, zona de bar si zona de gatit, avand plita incorporata si o hota pe masura.

In dormitor, se reia spiritul minimalist al amenajarii. Zona centrala este ocupata de pat, iar de jur imprejurul ferestrelor amenajate, din nou, doua corpuri pentru carti, alaturi de dulapuri pentru incaltamine si haine.

Camerele copiilor, amenajate dupa varsta si pasiuni, comunica intre ele prin usi glisante precum cele de acces ale camerelor, inlesnind joaca intre ei.

Te invitam sa admiri aceasta amenajare in fiecare detaliu al sau, urmarind imaginile din galeria foto de mai sus!

Sursa foto: The Village

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole