Minimalism si functionalitate intr-un apartament studio de 33 mp

Am gasit astazi pentru voi o amenajare tare simpatica. Cred ca multi din cei care locuiti in garsoniere sau apartamente cu o camera veti gasi idei din care sa va inspirati.

Deschide Galeria

Cuvantul de baza aici este simplitatea functionala. Alexey, proprietarul acestui apartament studio de 33 de metri patrati si-a dorit ca amenajarea locuintei sa se concentreze pe confort. Prin natura jobului sau, el calatoreste mult astfel ca ne putem explica minimalismul abordat in aceasta amenajare.

Aflam, tot de la el, ca apartamentul a avut nevoie de o reamenajare serioasa care a presupus marirea suprafetei bucatariei si baii si, de asemenea, o interventie majora la nivelul balconului. Gandit in spiritul designului scandinav, acest apartament place prin prisma luminii naturale, a lemnului si a accentelor de culoare ce anima si dau viata amenajarii. Esenta de stejar pe care o regasim in structura parchetului, dar si a catorva piese de mobilier imprima o nota de caldura spatiului, de apropiere de natura. Draperia galbena si husa canapelei de un galben-verzui sunt 2 pete de culoare foarte placute.

Canapeaua este extensibila intrucat nu exista amenajat un loc de dormit. Veti recunoaste poate multe piese de la IKEA (rafturile, masuta de cafea, biroul), ceea ce in cazul lui Alexey s-a dovedit util pentru ca a reusit sa pastreze costurile la un nivel decent. Interesante sunt si imprimeurile de pe diferite textile: stelutele negre pe perdeaua alba sau modelul geometric de pe covorasul din centrul camerei (model identic regasit si pe unul din cele 2 pufuri din incapere).

In locul unui corp clasic de biblioteca, designerul a optat pentru montarea in perete a unor rafturi unul in continuarea celuilalt, dinspre geam inspre perete. Ingenioasa idee de pus in practica pentru o garsoniera fara sa ocupe prea mult spatiu. 

Cromatica merge spre culori calde, deschise. Pe pereti avem un gri foarte deschis, aproape insesizabil. O pata de culoare, ca metoda de a pune in evidenta zona respectiva, este tapetul folosit pe peretele cu biroul.

Nici bucataria nu este mai prejos. Frontul cu jocul placilor de faianta in stil patchwork (peticit) atrage privirea, deopotriva cu motivul tapetului (acelasi model din camera). Dar poate cea mai interesanta idee este cea a blatului (din dreptul geamului) realizat pe comanda care se pliaza pe zona ingusta din bucatarie. Rolul lui este acela de a oferi un loc pentru a lua masa.

Noua ne place aceasta amenajare. Desi minimalist, apartamentul surprinde prin ideile originale (vezi designul pieselor de mobilier) cat mai ales prin functionalitatea zonelor. Chiar daca dimensiunile nu sunt tocmai cele mai generoase, gasesti suficiente motive sa te integrezi cu usurinta intr-un astfel de decor.

Sursa foto: the-village

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole