Cum poti sa obtii o amenajare decenta in 43 metri patrati pentru o familie? Raspunsul il poti afla urmarind acest proiect pe care am ales sa ti-l prezentam astazi.
Spatiul redus al apartamentului si nevoia de o amenajare coerenta si functionala i-a indreptat pe acesti tineri spre un designer cu care sa se sfatuiasca asupra planurilor si dorintelor lor pentru aceasta locuinta. Rezultatul il vom detalia in cele ce urmeaza.
Cei doi beneficiari aveau nevoie de o zona de zi prietenoasa si neaparat un dormitor confortabil cu depozitare potrivita pentru amandoi partenerii. Apoi, zona de zi si-au dorit-o ca un spatiu de socializare, de petrecut timp cu familia si prietenii. De aceea, au imbratisat ideea unei bucatarii open space si neaparat un loc de luat masa asezat pe cat posibil la fereastra.
Designerul a gandit astfel o camera multifunctionala. In cei 16 metri patrati gasim bucatarie, loc de luat masa, zona de bar si un living mic, cu o canapea si zona TV. Desi ar putea parea ingramadit, fiecare functiune in parte este bine pusa in valoare si cumva, delimitata vizual prin pozitionarea mobilierului. Dintre toate, bucataria este cel mai bine valorificata.
Dispunerea pe doua laturi ale incaperii a fost cheia rezolvarii amenajarii zonei de zi. De o parte avem zona de gatit si cea de spalat, iar de cealalta parte, restul electrocasnicelor, toate incorporate. Dulapurile superioare merg pana in tavan, optimizand astfel zonele de depozitare. In aceeasi masura au fost abordate si de cealalta parte.
Pentru ca tot spatiul sa fie cat mai luminos, designerul a optat pentru culori deschise si accente de galben si albastru care imprima un plus de dinamica incaperii. Imprimeul jucaus al placilor din bucatarie impreuna cu aceste tuse colorate fac ca spatiul sa para mai vesel, mai primitor. Si iluminatul artificial isi are rolul determinant prin varietatea de corpuri integrate, accentul fiind pus inca o data pe zona bucatariei.
In dormitor, spatiul este tratat minimal. Zona de depozitare ocupa intreg peretele oferind spatii necesare pentru haine. Din fericire, dimensiunile camerei au permis o astfel de amenajare, ba chiar poate adaposti si un patut in cazul aparitiei unui bebelus. Designerul a ales sa puna in evidenta zona patului cu un tapet discret atat prin imprimeu, cat si culoare. Cromatic, predomina tonuri cuminti de albastru, subtil reluate la nivelul covorului, tabliei de pat si draperiilor.
Singurele modificari notabile au fost realizate in hol, micsorand putin din spatiul baii pentru a integra un dulap langa usa de la intrare. Cu toatea acestea, baia a ramas cu aproximativ 4 metri patrati, eficient utilizati. Pe cat posibil, si aici designerul a creat spatii de depozitare, o parte in nisa din spatele vasului de toaleta si o parte sub lavoar. Albul si albastrul fac casa buna impreuna in aceasta baie, oferind un ambient placut.
Imaginile prezentate in galeria foto sunt la stadiul de proiect, amenajarea finala putand suferi modificari fata de planul propus initial.