5 modele de casute eco-friendly, adevarate bijuterii ale arhitecturii

Spuneti-le minimaliste, eco-friendly sau pur si simplu eficiente din punt de vedere al spatiului, aceste casute ne arata cateva moduri ingenioase care ne vor inspira sa profitam din plin de un spatiu mic al unei locuinte. Iata cinci exemple care sigur va vor impresiona:

Deschide Galeria

Exemplul 1. Aceasta casuta confortabila din lemn este situata in mijlocul naturii si a fost creata de catre designerul estonian Jaanus Orgusaar. El propune o forma destul de indrazneata pentru o cladire locuibila, iar natura i-a fost principala sursa de insipratie. Orgusaar a construit aceasta casuta in urma cu cativa ani, intr-o poiana dintr-o padure de pini si brazi in regiunea Virumaa, Estonia, pentru a fi folosita ca si casa de vacanta pentru familia lui.Inauntrul casutei unghiurile obtuze au fost rotunjite, iar spatiul pare destul de incapator si primitor, in ciuda dimensiunii sale reduse. Ferestrele circulare ofera o vedere excelenta spre peisajele din imprejurimi.

Exemplul 2. In Oakland, California, doi designeri au transformat un hambar de 400 de metri patrati, vechi de 100 de ani, intr-o casa foarte confortabila, eleganta si functionala. Pe dinafara casa a fost imbracata cu sipci din lemn de molid pentru a oferi imaginea unui hambar rustic modern. In zona principala de locuit a fost inclusa o bucatarie simpla, iar rafturile creeaza spatiu de stocare suplimentar.

Exemplul 3. In aceasta casa din Hollywood locuieste Vincent Kartheiser, actor care a interpretat rolul personajului Pete Campbell, din serialul Mad Men. Aceasta locuinta a fost renovata de catre designer-ul si arhitectul Funn Roberts, in 2010. Usa de lemn din fata a fost inlocuita de panouri din otel si sticla, stabilind tonul neconventional al acestui stil, pe care Kartheiser in numeste unul „japonez – industrial”. Pentru interior au mai fost construite multiple spatii de depozitare pentru o buna optimizare a spatiului. Patul care atarna din tavan poate fi ridicat si coborat cu usurinta, acest lucru contribuind la economisirea inteligenta a spatiului de locuit.

Exemplul 4. Arhitectul Macy Miller a reconfigurat si amenajat aceasta casa de 196 de metri patrati, pe care o imparte cu sotul ei James, copilul nou-nascut al acestora Hazel, si Denver, cainele familiei. Pentru exterior Miller a ales sa coloreze uniform aceste zone, folosind un amestec de scandura din lemn de plop, stejar, brad. „In cele din urma, este vorba despre explorarea modului cum traiesti, ceea ce ai nevoie si ceea ce iti este confortabil”, spune Miller. Un bucatar entuziast, Miller spune ca poate lucra cu usurinta in bucataria lunga si ingusta pe care si-a creat-o, si care optimizeaza spatiul intr-un mod inteligent.

Exemplul 5. “Bazinul” cum a fost numita aceasta constructie, este refugiul pe care arhitectul arhitectul Erin Moore l-a concep pentru mama sa, scriitorea naturalista Kathleen Dean Moore. La aceasta casuta se poate ajunge doar pe jos, ea fiind situata intr-o zona mai putin accesibila. Constructia a fost montata pe un cadru de otel prefabricat, pus pe piloni de beton, iar peretii sunt confectionati din sticla si beton. Interiorul este unul ideal pentru scriitori, mai ales pentru cei care scriu despre natura. Linistea inconjuratoare stimuleaza creativitata si elimina alte distractii care ar putea intevenii in timpul scrisului.

Sursa dwell.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole