fbpx

7 solutii pentru depozitarea eficienta in spatiile mici

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Locuitul in spatii mici aduce cu sine o serie de neajunsuri, dintre care depozitarea pare a fi cea mai stringenta. Niciodata nu gasim loc suficient pentru toate lucrurile noastre si asta ne produce disconfort si nemultumire. Secretul consta in a fi creativ si a explora portiuni si zone din casele noastre. Iata 7 solutii care merita sa le iei in considerare.

Deschide Galeria

Daca te afli in prag de renovare, poti lua in calcul integrarea unor nise in perete preluand astfel o parte din lucruri. Sunt o idee excelenta pentru baie. Functioneaza la fel de bine si mobilierul incastrat pentru living sau dormitor.

Pentru bucatarie este esential ca mobilierul sa fie cat mai functional. Inainte de cumparare, verifica daca spatiul de depozitare din interiorul mobilei este ceea ce ai nevoie, daca exista suficiente compartimente pentru vesela, tacamuri, tigai si ingrediente (vezi ideea in galerie).

Mobila realizata pe comanda este solutia potrivita pentru ca astfel vei avea piesele perfect adaptate pentru spatiul in care vei locui si pe masura nevoilor tale. Incepe chiar din living: construieste in jurul televizorului un sistem de rafturi modulare sau etajere suspendate pentru a prelua cartile, cutiile cu documente, decoratiunile si cd-urile. Alege o inaltime medie astfel ca pe spatiul de deasupra ai putea expune niste tablouri (vezi imaginea din galerie). Daca vrei sa desparti vizual doua functiuni, foloseste piese de mobilier, cum ar fi niste rafturi deschise sau comode de inaltime medie in interiorul carora poti depozita o parte din lucruri, iar deasupra lor expune cateva piese decorative pentru o estetica placuta.

Lupta cu depozitarea continua si in dormitor. Transforma tablia patului intr-un spatiu de depozitare: fie o lada cu spatiu pentru pilote si perne, fie un soi de comoda cu sertare pentru lenjerii. Totul depinde de configuratia camerei si de cum iti doresti sa arate produsul finit. Tot prin executie la comanda vei reusi sa obtii un tip de mobilier conform cu cerintele tale. Si bineinteles, nu excludem deja clasicele sertare din lateralul patului sau chiar intregul spatiu de sub pat.

Multifunctionalitatea este cheia prin care poti rezolva problema depozitarii. Ia in calcul orice masuta de cafea cu depozitare in interior sau chiar canapele cu spatii de stocare integrate in brate. La fel poti proceda si in hol – o bancuta cu rafturi integrate (pentru incaltaminte, manusi, chei si alte obiecte ce isi gasesc locul de obicei in acest spatiu).

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...