Acasa la Dana – apartament de 43 mp din Constanta amenajat cu multa pasiune

Pentru astazi iti propunem sa descoperim o noua amenajare pe care am primit-o de la cititoarea noastra, Dana. Haideti sa aflam povestea ei in randurile urmatoare.

Deschide Galeria

Aventura a inceput acum noua luni, in primele zile ale lunii martie, atunci cand am cumparat apartamentul care poarta numele de… cum altfel, decat Martisor? Amenajarea nu are insa nimic de-a face cu tema martisorului pentru ca nu am nici cea mai vaga idee despre cum as fi putut amenaja pornind de la tema asta :).

Ceea ce m-a atras atunci cand am cumparat apartamentul a fost pozitia lui intr-un cartier constantean linistit si faptul ca se afla intr-un bloc relativ nou iar apartamentul era partial amenajat, desi nu mai fusese locuit inainte.”

Bucataria

„Initial m-a incantat faptul ca bucataria era deja mobilata si utilata cu centrala termica de buna calitate, plita pe gaz, hota si cuptor incorporat. Mobila de bucatarie, fiind nouă, m-am hotarat sa o pastrez desi nu era exact pe gustul meu. Ma deranja vizual combinația de alb cu negru a corpurilor suspendate dar mai ales centrala termica instalata pe mijlocul peretelui vizibil din living.

Solutia pe care am adoptat-o dorind sa salvez timp si resurse financiare a fost un update al acesteia astfel: am inlocuit cele doua usi negre ale corpurilor suspendate cu unele albe, am construit un corp care imbraca centrala, am schimbat blatul de lucru si barul, care erau negre, cu un material in culoarea calda a lemnului de fag iar in spatiul liber dintre inaltimea barului si cea a blatului de lucru din bucatarie am instalat un perete din sticla sablata mata bej.

Manerele metalice argintii ale dulapurilor din bucatarie au fost înlocuite cu unele negre, mult mai potrivite cu noul aspect al mobilei.”

Am obtinut intr-un final o bucatarie frumos aliniata, cu un aspect unitar si in ton cu restul amenajarii din living.

Livingul

„Livingul beneficiaza de ferestre mari, luminoase asa ca in dreptul lor am amenajat un loc de relaxare si zona de dining. Am optat pentru perdele romane din in pentru a nu acoperi in partea de jos a peretelui caloriferul, care a fost inclus totusi intr-un corp alb cu plasa de ratan. 

Marea provocare a fost in momentul in care am realizat ca nu am spatiu disponibil pentru frigider asa ca am gasit solutia instalarii lui in living. Pentru a nu afecta vizual l-am gandit incorporat intr-o piesa de mobilier in ton cu bucataria si comoda de sub televizor. L-am amplasat intre zona de dining si canapeaua din living. Probabil ca o solutie mai placuta vizual ar fi fost amplasarea lui in locul balansoarului albastru de langa fereastra dar mi-am dorit mult acest loc de relaxare asa ca am facut acest compromis. 

Ca detaliu tehnic, tin sa precizez ca, instaland masina de spalat si frigiderul in spatiul deschis living-bucatarie am achiziționat aparate cat mai silentioase. Canapeaua este una extensibilă de culoare bej deschis, apropiata de nuanța peretilor. Am ales sa vopsesc peretii bej deschis in toata casa iar pentru zona de TV am optat pentru caramidă aparenta cu aspect uzat.

Pe fundalul bej-nisipiu am adus marea si soarele (cum spuneam, locuiesc langa mare :)) cu nuante de albastru, turcoaz si galben prin obiecte de mic mobilier si decoratiuni.”

Dormitorul

„Dormitorul e mai potolit din punct de vedere decorativ, mi-am dorit un spațiu intim, linistit. Mobilierul existent a fost donat si înlocuit cu piese albe, clasice.

Am vrut un iz usor invechit asa ca am ales butoni de mobila cu aspect uzat, un scaun metalic ruginit, un cufar vechi, un covor „tocit”, perdele si cuverturi cu broderii, lenjerie simpla, bej, din bumbac sau in. 

Am inviorat totusi aspectul dormitorului cu o colectie de peisaje marine pictate pe lemn de catre Doina Vitu.”

Baia

„In baie am ales sa pastrez placarea initiala, chiar daca nu este exact pe gustul meu. Am optat pentru mobilier cu mult spatiu de depozitare si am avut norocul sa gasesc ceea ce imi doream atat din punct de vedere funcțional cat si cromatic, astfel incat sa se potrivească bine cu placile de faianta deja existente. Am inveselit putin spațiul cu cateva rafturi suspendate si covorase brodate din bumbac bej.

Balconul, cu acces din bucatarie, este micut dar am reusit sa amenajez aici un loc de savurat cafeaua in zilele insorite, in compania pasarilor din copacul invecinat.

La final am obtinut acel „acasă” pe care mi-l doream si desi nu am pretentia unui rezultat de nivel profesional, m-am implicat cu pasiune in tot ce am facut!

Multumim Dana pentru ca ai impartasit cu noi aceasta frumoasa poveste!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole