Cu doar doua camere si 56 de metri patrati, apartamentul din Bucuresti, a carui amenajare poarta semnatura arhitectului Cristian Patrascu, pare mult mai amplu si luminos datorita finisajelor alese cu grija si a atentiei  acordata detaliilor.

Beneficiarii, o familie tanara, si-au dorit un stil cat mai simplu dar totodata rafinat si pliat pe necesitatile lor, accentul fiind pus pe echilibrul intre estetic si functional. Fiind programatori, sunt pasionati de tehnologie, fapt ce se regaseste in integrarea elementelor smart tech in amenajarea locuintei, de la sistemul de incalzire pana la posibilitatea controlarii iluminatului.

Dupa ce au locut mai bine de doi ani in Londra, proprietarii si-au dorit ca amenajarea sa insereze elemente decorative care sa le aminteasca de acea perioada din viata. Aceasta dorinta, impreuna cu nevoia integrarii tehnologiei si in viata lor de acasa, a pus bazele creionarii conceptului arhitectural.

Luand in considerare spatiul redus al apartamentului, arhitectul a optat pentru renuntarea la peretele care despartea initial holul de livingroom pentru a mari vizual spatiul si a crea o amenajare functionala, in care zonele sa comunice eficient si armonios.

Paleta cromatica a fost  atent studiata; s-a propus o directie minimalista, cu culori neutre, utilizarea nuantelor de alb, gri si bej care predomina in tot apartamentul, fiind in concordanta cu idealul modern de simplitate, linii curate si un fond neutru pentru accente decorative simbolice.

O baie moderna, tehnologizata

Baia respecta conceptul cromatic, aceasta fiind dominata de albul mobilierului si finisajul crom al bateriilor, puse in valoare de nuanta crem a gresiei si faiantei. Elementul cheie al amenajarii baii il constituie oglinda smart tech , care afiseaza ora, calendarul, prognoza meteo etc. Conform arhitectului, nici baia “nu face exceptie de la procesul de usurare a vietii de zi cu zi a beneficiarilor, prin tehnologie “.

Amenajarea unui hol de intrare jovial

Amenajat pentru o familie tanara, cosmopolita, holul face trimitere catre un spatiu public, plin de viata, o cafenea sau un detaliu decorativ de restaurant.  Oglinda cu riflaje de lemn aplicat, care continua pe tavan , impreuna cu selectia unor corpuri de iluminat cu filament aparent, creeaza o atmosfera placuta, tinereasca si plina de energie. Mobilierul realizat la comanda, cu usi care se deschid prin apasare si insertia unui raft galbem-neon semnaleaza directia modernista a intregii amenajari.

Bucataria monocromatica

Conceptul bucatariei are la baza un contrast puternic si elegant intre mobilierul din mdf vopsit alb si negrul utilizat la blatul de lucru, electrocasnice si chiuveta. Aparenta monotonie este intrerupta armonios de backsplash-ul din sticla neagra printata cu silueta Londrei, realizata de Moteco Facade. Aceasta face trecerea intre cele doua culori si confera dinamism spatiului. Mobilierul modern, produs de Cubus, impreuna cu locul de luat masa, fac trimitere catre viata londoneza, atat de draga proprietarilor.

Livingul multifunctional

Din cauza spatiului redus a dormitorului, s-a optat pentru amplasarea dressingului in living, camuflat in spatele unei oglinzi mari, folosita si ca un truc pentru a amplifica vizual spatiul. Fundalul neutru al zonei de zi este accentuat de verdele natural al lichenilor si nuanta de portocaliu al materialului textil folosit la draperie.

Prin inserarea elementelor de tehnologie in locuinta nu s-a dorit pierderea legaturii cu natura, astfe incat au fost utilizati licheni naturali pentru decorarea peretelui din spatele canapelei si un tapet cu grafica unor siluete de copaci in dormitor (produs de Stickero).

Daca ti-a placut aceasta amenajare si iti doresti sa colaborezi cu Cristian, il poti contacta la aceasta adresa de email: contact@cristianpatrascu.ro. Mai multe informatii pe cristianpatrascu.ro

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comenteaz─â sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!