fbpx

Amenajare functionala intr-un apartament de 30 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Se dau urmatoarele date ale problemei: spatiu de 30 metri patrati, proprietar tanar, doreste o amenajare moderna, neaparat zona de dormit si birou. Cum au fost rezolvate solicitarile sale si care e rezultatul? Aflam in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Un apartament cu o astfel de suprafata reuseste sa te puna in dificultate indiferent de ceea ce iti doresti de la spatiul amenajat. Cu atat mai mult in acest caz unde avem trasate linii clare. Ilya, un tanar designer din Moscova, a acceptat aceasta provocare si a creat un proiect de amenajare pentru locuinta acestui tanar.

In conturarea amenajarii, Ilya s-a concentrat pe crearea unor functionalitati bine definite dar care sa comunice armonios intre ele. Elementele au fost atent alese si fiecare detaliu isi are rolul sau in decor.

Fiecare zona in parte este optimizata pentru a fi folosita cat mai eficient posibil. Astfel, chiar de la intrarea in locuinta, gasim un dulap cu haine, de altfel, principala zona de depozitare din acest spatiu. Apoi, trecem spre bucatarie, un spatiu de aproximativ 5 metri patrati, cu o dispunere paralela a mobilierului. De o parte regasim zonele de lucru specifice bucatariei si pe de alta parte, restul mobilierului destinat depozitarii. Electrocasnicele (inclusiv masina de spalat rufe si uscatorul automat) sunt toate incorporate in mobilier pentru a obtine o unitate vizuala la nivelul amenajarii.

Ajungem in zona de zi, principala incapere a locuintei. Aici, intr-un spatiu de 16 metri patrati, gasim conturate in acelasi loc un mini-living, loc de luat masa, birou si incapsulata, zona de dormit. Stilul utilizat vine cu un aer usor masculin, in tonuri inchise si detalii geometrice. Peretele-accent conturat in living vine sa ilustreze pe deplin aceasta abordare. Tablourile si pernele decorative confera culoare amenajarii descriind un centru de interes excelent valorificat.

Locul de luat masa iese in evidenta prin corpurile de iluminat cu un design geometric foarte interesant. Acelasi motiv al formei geometrice este reluat pe peretele cu tapet din dreptul biroului.

Spatiul este bine iluminat atat gratie luminii naturale, cat mai ales diferitelor scenarii rezultate din varietatea corpurilor de iluminat folosite: spoturi incastrate, pe sina, suspendate sau benzi tip LED.

Pentru a ilustra ideea de dormitor designerul a venit cu o idee inedita: platforma ce pare incapsulata intre bucatarie si spatiul camerei. Furniruirea acestei suprafete creeaza impresia unei incaperi distincte; astfel, tanarul nostru se poate bucura in acelasi timp si de confortul unui pat si de intimitatea necesara unei astfel de zone.

Creativ, cochet, acest apartament de 30 metri patrati place prin ideile practice si prin echilibrul cu care fiecare element isi gaseste locul fara a sufoca amenajarea. Un spatiu care ne inspira!

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...