Amenajare minimalista apartament 82 mp | Contraste alb negru si accente de lemn

Apartamentul este situat la etajul intermediar al unui bloc nou dintr-un cartier rezidential din Arad. Semidecomandat, apartamentul de 82 de metri patrati este impartit in trei camere si doua bai.

Deschide Galeria

Amenajata pentru un cuplu tanar, locuinta reflecta stilul si preferintele beneficiarilor, venind in intampinarea nevoilor lor. Bugetul amenajarii a fost de 30000 de euro, buget in care echipa de design s-a incadrat cu succes, optand pentru materiale de calitate si decoratiunile necesare.

Implementarea proiectului a fost conform cu randarile propuse si aprobate de catre clienti. Predomina albul, contrastat de negru, nuante de gri si accente de lemn natur la nivelul finisajelor mobilierului. Intreg proiectul a urmarit o linie stilistica unitara, minimalista, catre o amenajare care sa nu incarce excesiv spatiul.

Holul de intrare

Accesul in apartament se realizeaza printr-un hol ingust, spatiu proiectat cu rol de depozitare. Mobilierul alb, continuu, incastrat, a fost impartit vizual de zone cu finisaj lemn masiv, sub forma unor cuburi stivuite pentru depozitarea vizibila a obiectelor.

Amenajarea zonei de zi

Bucataria deschisa, formeaza un open sace cu zona de luat masa si livingul. Spatiul alocat acesteia avand dimensiuni reduse, proiectantii au optat pentru dispunerea blatului de lucru si a mobilierului in forma de “u”.

Pentru a pastra mai mult spatiu in zona de living, masa de dining, cu schelet metalic realizat la comanda , a fost alipita de peninsula formata de mobilierul de bucatarie. Tavanul coborat al bucatariei, finisat cu vopsea decorativa gri antracit, masa vopsita negru si draperiile gri inchis contrasteaza si pun in valoare mobilierul alb al bucatariei si livingului. Fotoliul -accent, din catifea galbena, aduce o pata de culoare in livingul monocrom, integrandu-se armonios in atmosfera generala.

O singura camera, cu trei functiuni

A treia camera a fost proiectata pentru a raspunde cerintelor celor trei functiuni extra, necesare beneficiarilor: dressing, camera de oaspeti si mic birou pentru lucrat seara de acasa. Comoda lunga, dispusa sub geamuri, pe toata lungimea camerei , amplifica vizual camera si asigura spatiul de depozitare necesar celor trei functiuni.

Cu exceptia bailor, placate cu gresie antracit, pardoseala din parchet laminat asigura continuitatea spatiilor si un fundal deschis pentru accentele puternice de gri si negru.

Arhitect proiect: Bogdan Bej

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole