Amenajare moderna pentru o casa de 117 mp din Bucuresti

O casa din Bucuresti a fost transformata de biroul de arhitectura al Andreei Stefan in locuinta mult visata a celor doi tineri proprietari.

Deschide Galeria

Cei 117 metri patrati disponibili sunt  alocati zonei de zi, la parter, un open space generos, dormitorului matrimonial la etaj si celor doua birouri de la mansarda. 

“Zona de dining este formată dintr-o masa extensibila din sticla neagra, cu scaune catifelate si comode. Am folosit acelasi corp de iluminat atat in living, cat si in dining, pentru unitate vizuala, mai exact lustre jucause cu petale, model care se regaseste si in tabloul de deasupra mesei.”

Mobilierul din bucataria a fost realizat integral la comanda ( Bismobil) intr-o nuanta deschisa de verde-gri si accentele de negru date de electrocasnice. Dispus in forma de U, mobilierul mascheaza intr-un corp inalt si centrala termica , dar si o zona de depozitare a legumelor (suplinind lipsa unei camari).

Paleta cromatica propusa este una neutra, predominand culorile calde, insa fiecare camera a fost individualizata prin texturi si accente de culoare diferite, pastrand in acelasi timp o imagine stilistica unitara. 

Cele doua birouri de la mansarda au fost tratate diferit; unul din ele are si rolul de camera de oaspeti, avand o canapea extensibila si depozitare pentru haine. 

 ”In prima camera am folosit un fototapet cu harta lumii, realizat pe dimensiunile peretelui si comandat de la The Home. Acest spatiu serveste si ca loc de facut exercitii, asadar am adaugat si niste rafturi deschise, din lemn cu structura metalica neagra.”

Designer: Andreea Stefan

Foto: Bogdan Zop

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole