fbpx

Apartament modern amenajat in 72 metri patrati

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Inspiratia de azi vine sub forma unui apartament de 2 camere, cu o suprafata generoasa de 72 metri patrati. Suntem obisnuiti ca astfel de suprafete sa le intalnim la apartamente cu configuratii de 3 camere, cu functiuni si incaperi mici in care fiecare piesa trebuie aleasa cu atentie. Ne place sa vedem si amenajari aerisite si spatioase, fara constrangeri impuse de dimensiunile reduse. Detaliem in cele ce urmeaza un astfel de exemplu.

Deschide Galeria

Impartirea functiunilor este realizata sub forma zonei de zi si a celei de noapte. Accentul s-a dorit a fi pe confort si comoditate, pe o fluenta a spatiilor si o comunicare armonioasa intre ele.

Livingul si bucataria formeaza un tot unitar, delimitate doar la nivelul pardoselii. Amenajarea in sine urmeaza linia designului minimalist, nordic, cu piese de mobilier putine, dar esentiale. Fiecare functiune in parte este bine conturata si individualizata la nivelul spatiului. Astfel, intr-o singura camera, exista 3 zone diferite cu rol bine definit.

Livingul este compus dintr-o canapea confortabila, un otoman multifunctional, ce poate fi folosit atat ca loc de sezut, cat si ca masuta pentru suport. Zona televizorului este marcata printr-o placare cu laminat, restul spatiului fiind amenajat cu dulapuri de inaltime joasa.

Locul de luat masa vine ca o completare fireasca a bucatariei. Diningul vine cu o abordare eleganta cu o masa de 6 persoane, cu scaune tapitate si un set de 3 corpuri de iluminat ce ilumineaza discret tot acest decor creat. Pentru a pune si mai mult in evidenta acest spatiu, peretele a fost placat cu placi albe ce imita caramida, oferind un plus de textura.

In ceea ce priveste bucataria, spatiul pastreaza o abordare simpla, dar functionala. Mobilierul este configurat sub forma literei L, cu fronturi din MDF alb lucios si electrocasnice incorporate pentru a pastra un caracter unitar necesar in spatiile deschise. Spoturile si benzile LED ilumineaza eficient tot acest sector al bucatariei.

Ferestrele mari permit o cantitate mare de lumina naturala, ceea ce amplifica spatiul si luminozitatea per ansamblu, pana in hol. Ajuta in acelasi mod si cromatica bazata pe mult alb si esente de lemn.

Spuneam ca spatiile comunica armonios intre ele in acest apartament. Astfel, livingul pare a se continua in hol prin amenajarea peretelui cu o biblioteca generoasa, incastrata intr-o nisa creata special pentru a adaposti rafturile pentru carti. De cealalta parte a holului, gasim principala zona de depozitare a locuintei sub forma unui dressing inalt pana in tavan, cu usi glisante, acoperite cu oglinzi.

Dormitorul urmeaza aceeasi linie minimalista, cu accente de albastru pe care le intalnim si in living. Piesele de decor imbraca spatiul si ii confera personalitate – tablouri sau lampi de iluminat. Cele 2 bai sporesc confortul, una fiind destinata musafirilor.

Cu siguranta, o amenajare de invidiat, dar mai ales de luat ca sursa de inspiratie pentru propria amenajare!

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...