Ce provocare poate fi mai mare pentru un arhitect decat aceea de a-si amenaja singur locuinta pentru el si familia lui? In continuare va prezentam povestea unui proiect aparte, cu cel mai dificil client posibil, dupa cum spune Olga Bikbova, ea insasi.

La baza economist, cu 12 ani vechime de lucru intr-o banca, Olga este in prezent studenta la Academia de Constructii si Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice Samara. Era studenta de doar un an la cursurile de design, cand a hotarat impreuna cu sotul ei ca ea va fi cea care va amenaja noul camin al familiei. Si-a depasit cu succes teama de necunoscut si a acceptat provocarea acestei amenajari din curiozitate si dorinta de a incepe sa profeseze cat mai curand, sa ia contact cu tot ceea ce tine de un santier.

Provocarile proiectului

Apartamentul de 140 de mp, achizitionat in 2017, era foarte luminos si spatios, insa necesita reparatii considerabile pentru a putea deveni locuinta mult visata. Pe lista problemelor de rezolvat, designerul a identificat si punctat imediat urmatoarele: nevoia de a crea o oaza de relaxare dupa o zi incarcata de lucru, spatiu potrivit pentru studiu si joaca, pentru a primi oaspeti, creearea de depozitari generoase pentru haine, carti si  echipamente de sport.

Conceptul spatial si cromatic

In viziunea designerului Olga Bikbova, fiecare amenajare trebuie sa aiba ca punct de plecare un “schelet” foarte bun, o compartimentare atent studiata, un iluminat functional si estetic, utilizarea de materiale de calitate. 

Conceptul  a fost bine definit de la inceput, crearea unui interior elegant si deschis, primitor si in acelasi timp functional, capabil sa gazduiasca in armonie o familie cu patru membri. Designerul a ales o paleta cromatica rece, de comun acord cu membrii familei, in fiecare camera existand o combinatie de gri si tonuri de albastru. Prin contrast, tonurile reci sunt incalzite discret de tenta rosiatica a parchetului si corpurile de iluminat aurii.

Compartimentari

Un dezavantaj major  il constituia holul gol, de dimensiuni mari care strabatea intregul apartament. Dupa lucrarile de compartimentare, au rezultat o bucatarie spatioasa, un living confortabil, dormitor matrimonial cu zona de lucru integrata in logia adiacenta, doua dormitoare de copii, doua bai, un dressing si o spalatorie.  Majoritatea sistemelor de depozitare au fost realizate la comanda, dupa schitele arhitectului.

Zona preferata a casei

Canapeaua confortabila (de la Colombini casa), fotoliul pentru citit, semineul cu bioetanol de la Planika, in jurul caruia te poti relaxa complet, toate contribuie la alegerea livingului ca zona prefera a apartamentului. Adiacent acestuia, regasim bucataria cu linii geometrice simple, curate, cu o paleta cromatica intensa : corpurile de mobilier de la partea inferioara sunt din mdf laminat gri cu textura iar cele de la partea superioara sunt din mdf vopsite albastru intens. Backsplashul alb in relief completeaza armonios bucataria, facand trecerea intre cele doua culori ale mobilierului. 

Camerele copiilor

Amenajarea camerelor copiilor a pornit de la  pasiunile acestora, pe care le reflecta intr-un mod placut si elegant. In timp ce mezinul este pasionat de oceane si ambarcatiuni maritime, cel mare este fan star wars, in camera lui putem observa influente vizuale ale spatiului cosmic.  Ambele incaperi au fost gandite astfel incat sa asigure spatiul necesar pentru relaxare , studiu si joaca, totul intr-un cadru ludic dar in acelasi timp minimalist, fara a fi supraincarcat.

Aflat inca la inceput de cariera, arhitectul a reusit cu succes sa isi  transpuna viziunea stilistica in amenajarea  propriului apartament, rezultand un interior grafic si modern, si chiar calduros, in pofida tonurilor reci de culori folosite. 

Designer: Olga Bikbova

Foto: Yuri Grishko

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!