Armonie intre urban si natural pentru un apartament din Bucuresti

Gasirea unui echilibru estetic si functional, compatibil cerintelor fiecarui beneficiar, este punctul principal de interes atunci cand vorbim de transformarea unui apartament de familie.

Deschide Galeria

Pentru aceasta locuinta de 91 de metri patrati, situata in Bucuresti, arhitectii Raluca Dofin si Radu Dofin, Dofinterios, propun o amenajare care reuseste sa imbine eficient naturaletea cu modernul urban, oferind fiecarui membru al familiei posibilitatea de a isi defini propria personalitate in concordanta cu spatiul locuit.

Pentru conturarea cat mai precisa a povestii propuse de acest concept, cromatica este primul aspect care face introducerea in subiect, alegandu-se astfel nuante deschise, pastelate, accentele principale fiind luminozitatea si naturaletea. 

Holul pe lung, spatiul care prezinta linia amenajarii si in acelasi timp face legatura intre camere, are la baza elemente precum albul imaculat, lemnul natural si oglinda. Accentele scandinave isi fac simtita prezenta prin introducerea verdelui crud reprezentat de catre plantele naturale decorative, iar caracterul minimalist este exploatat la cote maxime prin lipsa pragurilor si tocurilor, usile confundadu-se astfel cu cei patru pereti. Dressing-ul supradimensionat urmareste sa mareasca vizual spatiul si sa ii ofere o iluzie optica, fiind compus in totalitate din oglinzi.

Living-ul pastreaza linia minimalista si scandinava care ne este prezentata inca de la pasirea in interiorul apartamentului. Mobilierul compus dintr-un coltar extensibil, tabureti, masuta de cafea si biblioteca, imbina armonios derivate de gri cu ulm natural. Pentru ca vorbim de un spatiu dedicat relaxarii si acumularii de energie, acesta vorbeste de la sine prin componentele naturale si detaliile murale ce infatiseaza discret zborul unor turturele.

Tot aici regasim si zona de dining, izolata vizual de restul incaperii cu ajutorul unui perete decorat abstract si a unor componente de iluminat ultra moderne. 

Dormitorul matrimonial vine cu o imagine rafinata, beige-ul si lemnul natural fiind elementele potrivite conturarii unui spatiu intim si pretios. Linia moderna este cea care atrage atentia, optandu-se pentru doua noptiere rotunde si corpuri de iluminat minimaliste. Finetea textilelor si geometria tuturor accesoriilor accentueaza ideea de unificare si intreg, calitati importante ale vietii de familie.

Rozul pastelat si toate derivatele lui indulcesc camera de tineret unde, functionalitatea este evidentiata intr-o maniera cat mai moderna. Vorbim in acest caz de doua zone de odihna reprezentate de 2 paturi individuale, o biblioteca si un birou, toate din lemn natural. Pictura murala ce ilustreaza aripa unui fluture impreuna cu detaliile textile din catifea si materialul care imbraca lustra, fac ca atmosfera camerei sa fie una feminina, delicata si calda. 

Pentru ca vorbim de un apartament de familie, generozitatea spatiului celor doua bai ofera accesibilitate si confort maximizat, iar amenajarea acestora contureaza in linii perfecte tendintele actuale, fiind una extrem de moderna. Tot in stil scandinav, se aduc laolalta lemnul natural, plantele decorative si derivate de gri. Iluminatul artificial se prezinta prin benzi de led incastrate in spatele oglinzilor si spoturi, toate cu lumina rece. In ceea ce priveste mobilierul, caracterul functional permite facilitarea depozitarii si adaugarea de accesorii cu impact vizual accentuat. 

Un aer fresh, luminozitate din plin si spatialite, toate devin insusiri ale zonei bucatariei, o camera pe lung reamenajata intr-un mod practic pentru a putea face fata nevoilor beneficiarilor. Mobilierul este unul simplu, minimalist, iar din punct de vedere cromatic albul este cel care permite marirea vizuala a intregului spatiu. Pentru ca fiecare activitate necesara pregatirii si servirii preparatelor sa fie executata facil, se opteaza pentru o masa pe perete, cu aspect de bar. Natura isi spune cuvantul si in cazul acestei camere prin prezenta ulmului natural si a plantelor decorative.

Intregul concept adus la realitate de catre Raluca Dofin si Radu Dofin, Dofinterios, s-a conturat in jurul dorintei de unificare a caracterului urban cu prospetimea si pozitivizmul transmise de catre natura. Astfel, rezultatul transformarii si-a indeplinit misiunea, accea de de a le oferi beneficiarilor o experienta vizuala inedita si o atmosfera relaxanta si armonioasa, perfecta pentru un cadru de familie.

Studio Design interior: Dofinteriors – arh. Raluca Dofin si arh. Radu Dofin;
Photo credits: Arthur Tintu;

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole