Catina – o planta medicinala dar si decorativa

crenguta de catina cu fructe coapte
Vorbim despre plantarea arbustilor de catina pentru ca este genul de planta a carui fructe au proprietati miraculoase din punct de vedere medicinal, dar poate fi cultivata si ca planta decorativa. Toata lumea cunoaste faptul ca acest arbust produce fructe mai mult decat beneficie sanatatii, dar ce ati spune daca ar fi plantat si ca planta decorativa? Noua ni se pare o idee cat se poate de buna. De aceea va vom oferi cateva sfaturi despre cum se planteaza si ingrijeste.
Daca vreti un arbust de catina in gradina, cel mai bine este sa plantezi puieti toamna sau primavara. In perioada aprile-mai puteti gasi puieti de catina in pietele mari sau la magazinele de specialitate.
Inainte de plantare puietii de catina trebuie sa treaca printr-un proces numit mocirlire. Radacina puietilor este imbracata intr-un amestec de substante hranitoare pentru planta: apa, pamant galben si gunoi de vaca. Dupa acest proces catina trebuie plantata adanc la cel putin 50 de centimetri adancime, pentru a permite radacinilor sa se dezvolte cat mai bine.
Catina este un arbust care se adapteaza pe orice tip de sol, pe terenuri uscate, prundisuri, dar si pe cernoziumuri si soluri brun-roscate, iar uneori catina creste chiar si pe soluri saraturoase, pe care alte specii nu se pot dezvolta. Catina are insa nevoie de foarte multa lumina, asa ca alegeti ca loc de plantare o portiune de pamant foarte insorita.
Odata prins arbustul trebuie sa stiti ca acesta se adapteaza foarte usor la conditiile de umiditate redusa sau crescuta, rezistand la cele mai cumplite secete dar si la inundatiile temporare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole