Cum depozitam in living – idei pentru un mobilier functional

Pentru toti cei care locuim in apartamente mici, livingul nu este doar camera unde ne primim musafirii, ci si un spatiu pentru a depozita diferite lucruri. De aceea, avem nevoie sa imbinam latura estetica cu cea functionala pentru o utilizare optima.

Deschide Galeria

Ce variante avem la dispozitie? In primul rand, trebuie sa stim care sunt nevoile noastre si mai ales sa tinem cont de spatiul de care dispunem. Locuim intr-un apartament de 40 metri patrati cu un living minuscul sau avem parte de o zona de zi generoasa pe care o putem configura cu mai multe subfunctiuni? Ne dorim o biblioteca generoasa sau preferam un living aerisit si neincarcat cu mobilier? Odata ce vom avea raspunsurile la aceste intrebari, ne vom putea concentra si pe configuratia corpurilor de mobilier pentru a obtine ceea ce avem nevoie.

Mobila realizata pe comanda este o solutie potrivita pentru ca astfel vei avea piesele perfect adaptate spatiului. De unde poti incepe? Schiteaza in jurul televizorului un sistem de rafturi modulare sau etajere suspendate pentru a prelua cartile, cutiile cu documente, decoratiunile si cd-urile. Alege o inaltime medie astfel ca pe spatiul de deasupra sa poti expune niste tablouri. Daca vrei sa desparti vizual doua functiuni, foloseste piese de mobilier, cum ar fi niste rafturi deschise sau comode de inaltime medie in interiorul carora poti depozita o parte din lucruri, iar deasupra lor expune cateva piese decorative pentru o estetica placuta.

De asemenea, te poti folosi de mai multi pereti pentru depozitare; de exemplu, in cazul unei configuratii patrate, se pot contura spatii pentru biblioteca pe doi pereti, asigurand continuitate intre ele. Poti folosi doar rafturi lungi sau poti alterna cu zone cu dulapuri inchise sau sertare.

Ai nevoie de o zona de birou si livingul este singurul loc unde il poti amenaja? O varianta simpla si eficienta este de a-l integra in continuarea corpului de mobilier din jurul televizorului sau al bibliotecii.

In cazul in care ai nevoie de mai multe spatii de depozitare pentru haine si hotarasti sa-l introduci in living, iti recomandam sa il asezi cat mai aproape de usa camerei. Cu cat inaintezi spre fereastra, permite-i spatiului sa respire prin eliminarea acelor piese de mobilier care ar putea agresa vizual camera. Aceasta recomandare este valabila in special pentru un living lung si ingust.

Speram sa te inspire toate aceste idei si mai ales modelele de amenajari selectate in galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole