Cauti inspiratie pentru amenajarea apartamentului tau? Urmareste acest articol si vezi ce idei poti folosi din acest proiect.

Aceasta familie si-a dorit sa-si reamenajeze apartamentul intr-un stil modern, sa fie simplu si cat mai functional, dar nu stia de unde sa porneasca. Au inteles ca o mare parte din buget va fi folosit pentru schimbarea finisajelor si a zugravitului, asa ca au stabilit impreuna cu designerul cu care au colaborat, ca se vor limita la o mobilare mai sumara, lasand loc unor completari ulterioare. Practic au primit o baza pe care sa poata adauga ulterior piese si accesorii personale.

Plecand de la aceasta premiza, ne-am gandit ca un astfel de exemplu iti va fi si tie util, chiar daca suprafetele si configuratia locuintei tale sunt usor diferite.

Una din cele mai importante modificari efectuate in acest apartament a fost deschiderea bucatariei spre living. Astfel, s-a obtinut o zona de zi unitara, mai luminoasa si mai spatioasa, cu un loc pentru luat masa care separa vizual cele doua functiuni.

Ferestrele mari permit o cantitate mare de lumina naturala, iar albul predominant sporeste efectul de spatialitate. Albastrul e motivul cromatic care predomina in acest spatiu, oferind un accent de culoare placut integrat in contextul general. Acelasi albastru il vom regasi atat in living la nivelul decoratiunilor, cat si in dormitor sau chiar pe hol.

Pentru a spori cat mai mult luminozitatea in zona holului, s-a optat pentru alb si insertii de oglinzi, creand un efect de largire a spatiului.

In bucatarie, totul a fost gandit cat mai functional si eficient. Mobilierul este dispus pe trei laturi, incluzand si spatiul din jurul ferestrei. Electrocasnicele incorporate sporesc senzatia de ordine, iar contrastul esentei de lemn folosite pentru mobilier echilibreaza cromatic decorul.

Dormitorul urmeaza aceeasi linie abordata in zona de zi. Peretele zugravit cu albastru scoate intreaga camera din monotonie, fiind in armonie cu tonurile neutre predominante si creand un ambient relaxant si confortabil potrivit unui dormitor.

Speram sa-ti fie de ajutor acest model de amenajare si sa te inspire pentru propriul apartament!

Proiect: Pepe Interiors

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!