Explozie de culori intr-o locuinta extravaganta

Totul este permis in designul de interior. Nimic nu este prea mult sau prea putin atat timp cat serveste unui scop bine definit. Imaginatia este cel mai bun prieten al tau si atunci cand ii dai frau liber, rezultatul poate fi de-a dreptul frapant, in sensul pozitiv al cuvantului.

Deschide Galeria

Cand am gasit aceasta amenajare, nu mi-a venit sa cred ochilor. La propriu vorbind! Extravaganta, excentrica, sofisticata si alte asemenea sinonime se pot folosi pentru a descrie aceasta casa. Apartinand fondatorului retailerului online Fab.com, Bradford Shellhammer, locuinta ne introduce intr-un spatiu excesiv de colorat si cu un mix original de stiluri.

Casa a fost aproape in intregime renovata, toate detaliile fiind atent gandite si selectionate pentru a reuni o compozitie inedita conforma cu personalitatea lui Bradford. Asa cum afirma chiar el “e foarte important sa traiesti prin culori. Daca nu iti plac culorile, imi pare foarte rau pentru tine!”

Avand 280 metri patrati si 4 dormitoare, spatiul generos al casei a constituit fundalul perfect pentru ca aceasta locuinta sa capete conturul dorit de proprietarul ei excentric. Multe din piesele din decor sunt achizitionate de pe propriul site, fab.com.

Culorile in combinatii dramatice, puternice, de impact sunt predominante. De la camera de zi, in bucatarie, dormitor si chiar la piscina, fiecare zona este dominata de o asociere care impacteaza. De la rosu, galben, negru, verde si violet, pot spune fara teama ca aproape intregul spectru al culorilor a fost folosit in aceasta amenajare. Nici piesele de mobilier nu sunt mai prejos. Atat prin design cat si prin culori, alaturarea lor iti atrage fara sa vrei privirea.

E uimitor cat de multa culoare poate exista pe fiecare metru patrat! Doua canapele Eames de culoarea bananei, 2 scaune in rosu si albastru purtand semnatura marelui designer scandinav Alvar Aalto, grafisme sub forma tablourilor si doua veioze portocalii, toate reunite sub un covor in dungi proeminente alb-negru pana la jumatate si dungi colorate in cealalta jumatate, asa am putea descrie livingul. 

Dormitorul este decorat in acelasi ton al dramatismului. Pereti negri sau bleumarin inchis, elemente decorative inedite, doua pufuri galbene si un covor cu imprimeu in zigzag, iata conturul unei camere pe care cu greu l-ai putea numi zona de odihna. Insa, in aceasta amenajare totul este despre viziunea lui Bradford si un talent veritabil in crearea unor asemenea compozitii neobisnuite.

Colectiile de avioane expuse pe un intreg perete precum si cele de papusi completeaza acest peisaj fantezist. Dar poate nimic nu intrece exponatele din zona de bucatarie. Capul de cerb si curcanul impanat alaturi de diverse piese de ceramica traduc o influenta rustica cu o viziune interpretata intr-un mod de-a dreptul bizar. Si nu ma pot opri fara sa mentionez si de paturile suprapuse, ca de buncar din camerele de oaspeti.

Fara doar si poate, aceasta amenajare epateaza debordand de personalitatea colorata a proprietarului ei. Un concept si o abordare unica prin fiecare element in parte, un spatiu incredibil in felul sau. 

Sursa si credit foto: NewYorkTimes

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole