Apartamentul de doar 39 de metri patrati, amenajat in 2019,  este compus dintr-un hol de intrare generos, bucatarie cu zona de living integrata, dormitor si o baie. La o comparatie atenta a pozelor de dinainte si dupa interventie si a releveului versus proiectul de amenajare, putem observa cu usurinta ca functionalitatea nu depinde doar de suprafata disponibila.

Clientii sunt un cuplu tanar, care asteptau primul lor copil in momentul in care au decis sa apeleze la un specialist in domeniul amenajarilor interioare, ceea ce a influentat major termenul de finalizare a lucrarilor: doar zece saptamani.

Conditiile au fost stabilite clar de la inceputul colaborarii: beneficiarii urmau sa predea cheile apartamentului si sa vina la finalizarea acestuia, fara a-l vizita in etapele intermediare (lucrarile de amenajare au inceput simbolic pe 1 iunie, ziua copilului). Conceptul, mostrele de finisaje si optiunile de mobilier au fost analizate si aprobate la inceput, una dintre dorintele clientilor fiind sa realizeze contrastul intre situatia initiala si rezultatul final.

 

Amenajarea bucatariei cu zona de living integrata

Bucataria dispunea initial de doua balcoane, unul dintre ele fiind de tip balcon francez; celalalt, balconul -logie a fost vandut unui vecin, un beneficiu pentru proprietari, care au achizitionat apartamentul mai ieftin in acest fel. In locul balconului inchis au construit un dulap incastrat, profitand  la maxim de spatiul disponibil.

O alta dorinta a clientilor a fost aceea de a avea o canapea in bucatarie, care sa le ofere senzatia ca au la dispozitie si un colt de living. Arhitectii au ales o canapea minimalista, a carei nuanta de albastru contrasteaza placut cu restul amenajarii in tonuri de alb si crem.

Mobilierul bucatariei este realizat la comanda, dupa schitele designerilor, cu corpurile suspendate pana in plafon, generand o atmosfera eleganta si in acelasi timp fiind extrem de functionale ca spatii de depozitare. Masa rotunda, cu cele doua scaune crem de la IKEA completeaza armonios mobilierul zonei de bucatarie- living.

Dormitor relaxant in tonuri de bej si crem

Initial, camera era folosita ca dormitor si living, patul si canapeaua lasand putin spatiu liber pentru depozitare. Dupa remodelarea apartamentului, a fost amplasat un pat de 160 cm, un leagan de copil si un dulap cu lungimea de 175 cm.

Parchetul laminat dispus la 45 de grade accentueaza personalitatea camerei, evitand monotonia dispunerii clasice a acestuia. Tapetul in tonuri deschise, cu model floral, constituie un fundal relaxant pentru patul din material textil bej si noptierele albe.

Remodelarea eficienta a baii

Baia a fost spatiu cel mai afectat din punct de vedere tehnic si a presupus ,astfel, cel mai mare volum de lucru in demersul amenajarii aprtamentului. Nefiind hidroizolata corespunzator, aceasta prezenta semne de mucegai la nivelul peretilor si a pardoselii, infiltratii si umflaturi la pereti. 

Concomitent cu daramarea si reconstructia peretilor baii si hidroizolarea acestora, o alta interventia majora a constat in schimbarea traseului tevilor sanitare, pentru a crea un circuit optim, functional. Un alt vis implinit al clientilor a fost nisa de pe peretele lung al cazii, pentru care a fot micsorata lungimea totala a baii cu 13 centimetri, insa a fost obtinut un amplu spatiu de depozitare aferent cazii. Faianta maro a fost inlocuita cu un model deschis, de placi de marmura Calacatta, oferind luminozitate baii care nu are acces la lumina naturala.

Arhitectii au optat pentru marirea inaltimii plafonului din baie, care fusese redus anterior la 2.55 metri printr-o scafa de gips-carton. Impreuna cu optiunea cromatica pentru culori deschise, aceasta decizie a contribuit la o senzatie benefica de amplificare a spatiului.

Designer: Burddesign

comenteaz─â sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!