Inainte si dupa – transformarea remarcabila a unui apartament din Bucuresti

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Ca sa intelegi mai bine complexitatea unui proiect de amenajare, ai nevoie sa vezi imaginile de dinainte si dupa. Transformarea este, de cele mai multe multe ori, impresionanta. Acesta este si cazul acestui apartament de patru camere din Bucuresti, de a carui amenajare s-a ocupat arhitecta Cristiana Zgripcea. Hai sa afli mai multe detalii in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Beneficiarii, o familie cu un copil, au trasat cateva directii precise Cristianei: isi doreau o amenajare luminoasa, colorata si cu cat mai multe spatii de depozitare, intr-un stil modern.

La momentul preluarii proiectului, apartamentul optzecist se afla intr-o stare de degradare, imaginea generala fiind una apasatoare, dupa cum vei putea vedea in galeria foto de mai sus. Lambriurilegreoaie care imbracau peretii holurilor si zonele de depozitare, gresia de proasta calitate, faianta din bucatarie prezenta chiar si pe mobilier reprezinta doar cateva din detaliile care descriu starea locuintei inainte de renovare.

Lucrarile au pornit astfel prin decopertarea tuturor finisajelor existente si reconfigurarea integrala a instalatiilor asigurand un iluminat eficient pentru fiecare functiune in parte. Apoi, la nivelul compartimentarii, a fost alipit un hol la dormitorul principal, creandu-se astfel o suita matrimoniala formata din camera propriu-zisa, dressing si baia aferenta.

Cristiana a urmarit o abordare cat mai functionala pentru fiecare zona in parte, tinand cont de cerintele beneficiarilor. De aceea, intregul mobilier a fost realizat pe comanda chiar dupa schitele arhitectei, urmarind un design curat si discret potrivit liniei stilistice dorite. Sistemele folosite sunt de cea mai inalta calitate si performanta de la Blum si Hafele.

Zona de zi este caracterizata de multa culoare, cu accente de galben solar in living sau albastru marin in bucatarie care contrasteaza cu accentele industriale negre si metalice. Mobilarea este axata pe piesele de baza, amenajarea fiind animata de texturi si cromatica variata.

Pentru bucatarie s-a urmarit aceeasi linie, avand o separare discreta a zonei de gatit de cea pentru luat masa. De o parte avem corpurile principale, compact dispuse si cu electrocasnicele incorporate, iar in capatul opus, un corp suplimentar care inglobeaza frigiderul, cuptoarele si un mic spatiu de depozitare pe lateral. Iluminatul variat permite diferite scenarii de la spatiul pentru luat masa pana la blatul de lucru. Pentru un plus de fluenta a circulatiilor, usa batanta a fost inlocuita cu una glisanta.

In fiecare din cele trei dormitoare a fost conturat cate un perete-accent realizat cu tapet de la Grandeco. Printr-o astfel de abordare, Cristiana si-a dorit sa realizeze un contrast cromatic intre zona accent si mobilier. La nivelul bailor s-au folosit finisaje cu aspect natural, iar accentul de culoare a fost aplicat la blaturile de mobila ce sustin lavoarele.

Atentia pentru detalii este ceea ce caracterizeaza acest proiect, calitatea finisajelor, usilor sau a mobilierului fiind importanta pentru beneficiari. De aceea, s-au folosit produse de la producatori de renume precum Porcelanossa, Khars, Catalano si Hansgrohe, achizitionate prin Delta Studio.

Daca ti-a placut acest proiect, o poti urmari pe Cristiana aici pentru mai multe idei de amenajare sau chiar o colaborare.

Foto: Radu Gospodinov

Reclama

Articole noi

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...

5 plante care s-au adaptat si la clima din Romania

Țara noastră este cunoscută pentru clima și pentru solul...