fbpx

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de mici dimensiuni amplasata intr-o cladire noua si a apelat la serviciile unui designer de interior pentru a reusi sa transforme acel spatiu compact “intr-un cuib confortabil”.

Deschide Galeria

Se zice ca intr-un spatiu mic trebuie neaparat sa sacrifici ceva. In cazul de fata, proprietarii au renuntat la living in  favoarea dormitorului, care formeaza un open space cu bucataria si locul de luat masa.

Spatiul disponibil a fost ditribuit intr-un hol compact, bucatarie cu bar/birou separate de dormitor printr-un riflaj de lemn, o zona de luat masa si o baie. Rezultatul amenajarii este un spatiu compact, functional, cu o geometrie simpla, clara, in care prioritatea este confortul proprietarilor.

In conceptul compartimentarii locuintei, proprietarii si-au dorit sa patrunda mai multa lumina  naturala in casa asa ca au stabilit de comun acord sa renunte la toate partitiile solide care nu erau indispensabile.

Bucataria si dormitorul sunt foarte apropiate in aceasta locuinta, am putea spune chiar ca formeaza impreuna inima casei. Designerul a ales sa separe cele doua zone printr-un perete semitransparent format din lamele de lemn de stejar. Barul este o zona multifunctionala , fiind folosit si ca zona de lucru si blat de bucatarie ocazional.

Toate electrocasnicele sunt incorporabile iar pentru mobilier au optat pentru manere frezate, punand accent pe o mentenanta cat mai usoara a mobilierului si accesoriilor.

In dormitor a fost realizata o nisa decorativa pe peretele cu tablia patului , in care au fost integrate prizele si intrerupatoarele si un mini dulap incastrat realizat la comanda, din  lemn pentru carti si obiecte decorative.  Acelasi tip de ancadrament de lemn a fost creat la ferestre, pastrand armonia vizuala.

Au fost create diferite scenarii de iluminat , prin intermediul scafelor, niselor decorative, accentelor de corpuri suspendate (barul iluminat separat printr-un ritm de trei corpuri suspendate, zona de luat masa accentuata printr-o lampa din plafon).

Designer: Anastasia Kalistova

Foto: VASILY KHURTIN

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...