Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de mici dimensiuni amplasata intr-o cladire noua din Moscova si a apelat la serviciile unui designer de interior pentru a reusi sa transforme acel spatiu compact “intr-un cuib confortabil”.


Deschide Galeria

Se zice ca intr-un spatiu mic trebuie neaparat sa sacrifici ceva. In cazul de fata, proprietarii au renuntat la living in  favoarea dormitorului, care formeaza un open space cu bucataria si locul de luat masa.

Spatiul disponibil a fost ditribuit intr-un hol compact, bucatarie cu bar/birou separate de dormitor printr-un riflaj de lemn, o zona de luat masa si o baie. Rezultatul amenajarii este un spatiu compact, functional, cu o geometrie simpla, clara, in care prioritatea este confortul proprietarilor.

In conceptul compartimentarii locuintei, proprietarii si-au dorit sa patrunda mai multa lumina  naturala in casa asa ca au stabilit de comun acord sa renunte la toate partitiile solide care nu erau indispensabile.

Bucataria si dormitorul sunt foarte apropiate in aceasta locuinta, am putea spune chiar ca formeaza impreuna inima casei. Designerul a ales sa separe cele doua zone printr-un perete semitransparent format din lamele de lemn de stejar. Barul este o zona multifunctionala , fiind folosit si ca zona de lucru si blat de bucatarie ocazional.

Toate electrocasnicele sunt incorporabile iar pentru mobilier au optat pentru manere frezate, punand accent pe o mentenanta cat mai usoara a mobilierului si accesoriilor.

In dormitor a fost realizata o nisa decorativa pe peretele cu tablia patului , in care au fost integrate prizele si intrerupatoarele si un mini dulap incastrat realizat la comanda, din  lemn pentru carti si obiecte decorative.  Acelasi tip de ancadrament de lemn a fost creat la ferestre, pastrand armonia vizuala.

Au fost create diferite scenarii de iluminat , prin intermediul scafelor, niselor decorative, accentelor de corpuri suspendate (barul iluminat separat printr-un ritm de trei corpuri suspendate, zona de luat masa accentuata printr-o lampa din plafon).

Designer: Anastasia Kalistova

Foto: VASILY KHURTIN

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...