fbpx

Modernism cu accente eclectice intr-o casa de 140 mp din Tunari

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Cu un spatiu generos de 140 mp utili si cu ajutorul specialistilor Pure Mess Design, transformarea acestei locuinte se incadreaza in tiparele moderne, respectand in acelasi timp cele doua stiluri diferite ale beneficiarilor: minimalismul si atentia la detalii.

Deschide Galeria

Spatiozitatea si luminozitatea sunt doua caracteristici bine definite in procesul amenajarii.

In cazul celor trei zone corespondente: bucatarie, dining si living, optarea pentru pereti despartitori din sticla face posibila conturarea unui open space de mari dimensiuni care permite in acelasi timp izolarea spatiului destinat proceselor de gatire, impiedicand astfel transferul aburului, fumului sau mirosurilor in celelalte spatii ale locuintei.

Mobilierul bucatariei este unul minimalist, lipsit de decoratiuni si chiar manere, cu o coloristica bazata pe nuante inchise si de lemn natural. La acesta se adauga trei scaune nonconformiste ce ilustreaza fidel design-ul dopurilor sticlelor de sampanie si o lustra abstracta cu aspect geometric. 

Trecerea catre living se face prin zona de dining unde se pozitioneaza o masa supradimensionata cu aspect de lemn natural si, pentru ca linia simpla a componentelor de mobilier trebuie sa fie evidentiata, punctulde atractie il constituie lustra abstracta cu detalii fine.

Rafturile metalice suspendate cu aspect de grila devin inevitabil un perete despartitor intre tot ceea ce inseamna relaxare si pregatire si servire a mesei. In acest caz living-ul adauga accente de culoare prin introducerea unui coltar supradimensionat si a unui fotoliu modern. In ceea ce priveste ornamentarea murala, se opteaza pentru scafe rotunjite si efecte de lambriu clasic. Lemnul se face remarcat nu doar in parchet si mobilier ci si prin pozitionarea sa murala. Iluminarea artificiala este una discreta si se face prin intermediul unor componente simpliste, asta datorita faptului ca intreaga camera beneficiaza de o sursa mare de lumina naturala.

Cele doua dormitoare scot in evidenta stilurile diferite ale celor doi beneficiari. Vorbim in acest caz de un dormitor bazat pe culori reci, accente elegante si artistice si un altul plin de culori calde. In cazul ambelor dormitoare se opteaza pentru efecte de lumina date de benzile de led incastrate. In cazul celui de al doilea dormitor, patul pare a fi o componenta modulara, tablia acestuia fiind alcatuita din doua saltele ce pot fi utilizate ca doua canapele joase.

Pentru ca spatiul este unul extrem de generos, o camera este dedicata exclusiv depozitarii articolelor vestimentare, transformandu-se astfel intr-un dressing veritabil.

Baia principala se infatiseaza sub forma unui cadru relaxant, desprins din centrele de wellness si spa moderne. In cazul peretilor se opteaza pentru granit si lemn natural, la care se adauga oglinda si efecte de muschi natural. Mobilierul este extrem de minimalist si se completeaza perfect cu corpurile sanitare moderne. In ceea ce priveste corpurile de iluminat, observam doua stiluri opuse: benzi de led incastrate si globuri din sticla cu aspect pretios.

Cea de a doua baie urmeaza aceeasi linie, adaugand insa mai multe elemente cu aspect natural: un intreg perete din lemn si un tapet cu design tropical. Remarcat se face insa lavoarul, al carui design adauga un plus de futurism intregii camere si care se reflecta intr-un perete din oglinda pozitionat lateral si nu in spatele sau, cum suntem obisnuiti. 

Proiect realizat de  Pure Mess Design

Fotografii realizate de Andrei Tudoran

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...