Natura si minimalism in amenajarea unui spatiu cu o priveliste superba

Fara indoiala, suprafata apartamentului are o contributie semnificativa in viitoarea amenajare sau in determinareastilului care va imbraca apartamentul ce urmeaza a fi decorat.Apartamentul de astazi ne inspira in special prin modulin care a fost realizata imbinarea celor doua lumi aparent distincte: urbanul caracterizat prin minimalism si vegetatia care imbraca o parte a peretilor.

Deschide Galeria

Designul interior se bazeaza pe eclectism, in ciuda aerului retinut pe care il emana. Lipsa de creativitate in alegerea formelor si ale finisajelor a fost inlocuita prin decorul cu aspect industrial completat cu elemente de decor vintage.

S-a dorit realizarea unui spatiu atat confortabil, cat si ergonomic, presarat pe alocuri cu elemente de arta contemporana. Compartimentarea apartamentului cuprinde toate zonele indispensabile acestuia: dormitoare, bai, un living room si o bucatarie deschisa cu un mic spatiu de studiu.

Zona de tranzit dintre camere a fost gandita astfel incat panourile cu vegetatie de pe pereti sa completeze superba panorama a orasului in orice perioada a zilei. Pentru constructia sistemului de panouri cu vegetatie a fost folosita o combinatie de materiale: lemn, ciment si pamant pentru sustinerea radacinilor plantelor pe perete. In acest fel, a fost construita o oaza de relaxare care serveste drept trecere intre atmosfera confortabila din apartament si agitatia orasului.

Livingul si bucataria s-au transformat imediat in atractia apartamentului, oferind o spectaculoasa priveliste catre raul Dnipro din capitala ucraineana.

Cromatica urmareste tonurile naturale ale lemnului, accentuate de albul pur si accentele de negru. Albul ramane pe fundal, in timp ce accentele de culoare intregesc aspectul contemporan, tineresc. Mobilierul ales pentru acest apartament emana echilibru, simplitate si functionalitate. Acelasi minimalism specific este presarat cu elemente usor nonconformiste, linii drepte si patternuri geometrice.

Sursa foto: myhouseidea.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole