Paduri verticale – un vis devenit realitate in Italia

Designul exterior al turnurilor este impresionant, padurea verticala are un concept arhitectural bazat pe inverzirea peisajul urban, iar pe langa functia estetica, mai asigura si absorbtia prafului din aer si filtrarea luminii soarelui pentru cei care locuiesc in cladire.
Padurile verticale ajuta la dezvoltarea biodiversitatii, si creeaza un ecosistem in care diferite specii de plante alcatuiesc un mediu natural care poate fi colonizat de catre insecte si pasari, si poate fi un simbol al recuceririi spatiului urban de catre natura. Crearea unei retele de astfel de paduri verticale in orase poate fi un beneficiu considerabil intr-o lume sufocata de poluare.
Bosco Verticale face parte din curentul eco-friendly. Acest termen a inceput sa fie foarte folosit in diverse domenii, si a fost asociat cu atat de multe produse si practici incat sensul a inceput sa capete diverse conotatii. Pe scurt, eco-friendly inseamna acele produse sau actiuni care duc la un mod de viata mai sanatos atat pentru planeta cat si pentru locuitorii ei.

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...