Sfaturi pentru decorarea unei curti mici

Chiar si curtile mici pot fi niste spatii confortabile in care esteticul si functionalitatea sa se imbine intr-un mod foarte prietenos. Aceste locuri trebuie sa fie perfect amenajate pentru a fi cat se poate de primitoare si potrivite pentru activitati precum: lectura, divertisment cu familia sau cu prietenii, gratar sau chiar spatiu in care sa ne putem bronza.

Deschide Galeria

Avand o curte mica nu inseamna ca optiunile de amenajare sunt putine. Daca va decideti sa va amenajati spatiul de langa casa trebuie sa va ganditi ca acesta trebuie sa fie o extensie a interiorului. Asadar, iata cateva sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont pentru ca amenajarea curtii sa se faca intr-un mod inteligent:

Viziunea

Inainte de toate este foarte important sa va stabiliti, in linii mari, cum ati vrea sa arate aceasta curte, apoi cam care ar fi atmosfera care ati vrea sa predomine. Daca sunteti o persoana careia in plac oazele de liniste si verdeata porniti de aici si alegeti elementele din decor care sa creeze un cadru foarte intim: garduri inalte, vegetatie abundenta, arbusti decorativi sau gradina verticala.

Culorile

Va recomandam ca acestea sa fie alese cu grija, indiferent ca vorbim de culoarea sindrilei acoperisului, a pavajului sau mobilierului. Sunt recomandate tonurile naturale care se pot imbina cu usurinta cu nuantele plantelor. In cazul in care aveti de acoperit solarii, o terasa sau chiar piscina, puteti opta pentru materiale colorate, opal, verde sau albastru precum cele de aici pentru a se integra si armoniza cu designul exterior creat.

O gradina adevarata nu poate exista fara flori, pe langa faptul ca poate colora semnificativ decorul, acestea atrag la randul lor fluturi care va vor transforma curtea intr-un loc plin de viata.

Texturile

Se vor alege acele texturi care sa fie placute la atingere sau din punct de vedere vizual. Daca se opteaza pentru construirea unei punti de lemn sau de piatra ar fi indicat ca textura acestora se sa asorteze cu alte elemente din decor pentru a se crea senzatia de unitate. De asemenea este foarte important si cum se imbina diferitele soiuri de plante. Frunzele acestora, in functie de forma, pot crea un contrast placut iar intreaga amenajare poate capata profunzime.

Surse de apa

In cazul in care vreti sa adaugati de miscare ar fi bine sa optati pentru o fantana arteziana sau dupa posibilitati, un mic bazin cu pesti.

Unitatea

Acesta este un aspect elementar in oricare tip de amenajare. In orice curte trebuie incorporate elemente care sa faca parte din acelasi stil si care nu se regasesc doar intr-un singur loc. Mai exact daca zidul casei este din caramida nefinisata ar fi indicat ca si pavajul sa fie de o nuanta si o textura asemanatoare cu acest zid.

Iluminatul

Acest domeniu este unul destul de complex, deoarece poate implica pe langa alegerea corpurilor de iluminat si partea care tine de functionalitate. Iluminatul functional asigura nivelul necesar activitatilor desfasurate intr-o anumita zona din curte. Daca vreti sa luminati doar o anumita zona, sau o anumita piesa din decor tineti cont de aceste lucruri si planificati-va dinainte aceste detalii.

In galeria alaturata puteti gasi cateva imagini care pot fi luate drept surse de inspiratie pentru amenajarea curtii dumneavoastra.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole