Are doar 36 de metri patrati insa este bine compartimentat si beneficiaza de multa lumina naturala ceea ce il face sa para mai incapator si mai confortabil. Pentru apartamentul lor de tip studio, clientii si-au dorit sa obtina un interior functional, folosind la maxim spatiul diponibil (toate glafurile ferestrelor, nisele si logia existenta), cu o atentie sporita la bugetul redus. Insertia de culori vibrante a fost una din cerintele initiale ale beneficiarilor.

Clientii locuiesc intr-un alt oras asa ca nu au participat personal la procesul reamenajarii. Intreg proiectul s-a desfasurat la distanta si fara a avea randari initiale.

Pentru economisire si a se asigura ca se incadreaza in bugetul alocat, au hotarat de comun acord sa taie renovarile substantiale de pe lista. Situatia existenta a ajutat in luarea acestei decizii: instalatiile, compartimentarile si structura erau intr-o stare foarte buna.

Au decis sa pastreze compartimentarea existenta, inclusiv separarea baii in baia cu cada si lavoar si grupul sanitar, mai mic (din ratiuni functionale si de igiena) . Bucataria spatioasa si livingul cu acces catre logia inchisa au fost pastrate si ele intacte.

Glafurile ferestrelor au fost luate in calcul ca zone cu potential maxim de exploatare. Cel din bucatarie a fost marit pentru a fi folosit ca masa-bar, castigand astfel spatiu de circulatie valoros in bucatarie. In living, glaful este integrat in ansamblul bibliotecii de pe peretele vecin si utilizat ca masa de birou, in timp ce in logie a fost creata o zona de relaxare.

Sistemele de depozitare sunt realizate la comanda intr-un atelier local, pliate pe cerintele apartamentului si dorintele beneficiarilor. In living designerul a optat pentru un dulap incastrat din mdf vopsit alb cu insertii de alama, cu usi glisante pentru a castiga spatiu. O zona din acest dulap a fost alocata produselor pentru curatenie.

Nisa din baia mare avea o latime mai mica decat standardul masinilor de spalat rufe asa ca au achizitionat o masina de spalat compacta, care sa se incadreze perfect in spatiul disponibil. Deasupra ei au fost montate rafturi de depozitare extrem de utile.

Designerul Alexandra Sakmarova povesteste ca initial, clientii si-au dorit usile interioare din lemn insa dupa multe insistente din partea ei, au optat pentru usile albe (lemnul era deja prezent in amenajare intr-o proportie destul de mare). Modelul de usi albe ales unifica spatiile si confera luminozitate.

Tapetul din vinil a fost ales pentru finisarea si decorarea peretilor, fiind usor de intretinut si estetic in acelasi timp. La pardoseli regasim linoleum din quartz, extrem de rezistent, pretabil pentru orice spatiu din locuinta. A fost folosit uniform in toata locuinta ceea ce creeaza iluzia optica a unui spatiu marit. Pentru backsplashul din bucatarie si peretii din cele doua bai, au fost folosite placi ceramice in diferite nuante de culori curajoase.

Foto: Denis Zolotov

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!