Un anumit apartament din Bruxelles

Arhitectii firmei belgiene Axau au reusit sa transforme un apartament banal din Bruxelles, intr-un spatiu modern plin de lumina care te binedispune de la prima vedere. Apartamentul situat intr-o zona destul de buna a orasului, avea un dormitor conectat cu baia, o mica sufragerie cu podea din parchet laminat si tavan fals, si o bucatarie in stilul anilor '70. Intregul spatiu a fost regandit asa ca s-a renuntat la unii dintre peretii despartitori iar bucataria a fost transformata intr-un cub open space care da un aer de originalitate incaperii.

Deschide Galeria

Peretii albi in totalitate (lipsiti de orice tablou sau alt ornament) contrasteaza placut cu celelalte culori vibrante din camera, cu podeaua de scanduri, si fac din aceasta un camin aerisit si plin de lumina. S-au facut unele alegeri indraznete cand vine vorba de culoare. Putem vedea o usa orange care se asorteaza cu caloriferul din baie. In dreptul ferestrei a fost pus un hamac care da un aer boem camerei; parca te imbie sa te asezi in el si sa cazi in visare privind pe fereastra.

Citeste si Cum arata apartamentul minimalist al unui burlac

Bucataria, desi este open space, este foarte bine integrata in decor, peretii au aceeasi culoare alba iar pe alocuri putem vedea faianta alba cu contururi negre foarte bine definite. Din aceasta nu lipseste nimic: este amenajata o mica chiuveta, are un aragaz cu hota foarte bine adaptata, iar cuptorul este integrat intre sertarele dulapului, pus la vedere.

Baia este putin diferita de restul casei in sensul ca are propria ei personalitate. Peretii de culoare gri metalic, cu oglinzi mari, calorifer portocaliu, un lavoar de portelan in stil minimalist. Mobila are o textura speciala (de placaj nefinisat) care dau un aer industrial baii, la fel ca si dusul masiv de inox. O parte a peretelui este din sticla mata, care lasa sa patrunda lumina creand o legatura cu restul casei.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole