10 modele creative de garduri

Materialele de calitate si modelele creative pot transforma un gard intr-un accesoriu care sa contribuie considerabil la imbunatatirea aspectului curtii tale. In cazul in care actualizarea gardului tau este pe lista de activitati pentru aceasta vara ia in considerare o abordare mai neconventionala. Pe langa garduletele simple din sipci de lemn mai exista o serie de optiuni interesante si indraznete. Iata 10 dintre acestea:

Deschide Galeria

Exemplul 1 – scandurile din lemn pot capata o noua personalitate, mult mai interesanta, atunci cand sunt montate la inaltimi diferite si potrivite pe o fundatie usor curbata.

Exemplul 2 – accentueaza imaginea gardului incluzand in el materiale interesante. O tabla de scris, incorporata in gard va face curtea mult mai prietenoasa pentru cei mici. Cu o carpa si putina apa poti curata foarte usor aceasta tabla.

Exemplul 3 – acest gard cu un aspect sofisticat, desi nu ofera prea multa intimitate ii poate tine la distanta pe cei mici, care, din curiozitate ar putea da tarcoale piscinei atunci cand nu esti atent.

Exemplul 4 – un gard construit din pietre nu este ceva nou dar acest model cu siguranta este neobisnuit. Gardul cu gabioane sunt folosite de multa vreme in lucrari mari cum ar fi stabilizarea malurilor raurilor. Gabioanele sunt niste structuri din metal umplute cu piatra. 

Exemplul 5 – in loc sa alegi un singur material gandeste-te la imbinarea acestora cu altele: cupru si lemn de exemplu. Tabla perforata de cupru impresioneaza prin nuantele sale metalice, in timp ce lemnul ofera un anumit echilibru din punct de vedere vizual.

Exemplul 6 – in cazul de fata un gard zidit a fost imbinat cu o zona construita din mai multe tije verticale din metal. Aceasta solutie este ideala daca vrei sa ai si un pic de intimitate in unele parti ale curtii.

Exemplul 7 – iata un alt model de gard care imbina piatra si metalul. De data aceasta cu un aer mult mai glam.

Exemplul 8 – in loc sa construiesti intregul gard la o inaltime uniforma, ia in considerare unele diferente de nivel care sa ofere gardului un aspect neconventional.

Exemplul 9 – un gard de scanduri poate fi ceva banal, nu si daca orientarea acestora este neregulata pe anumite portiuni.

Exemplu 10 – te-ai plictisit cu gardul vechi de lemn, dar nu vreai neaparat sa-l darami pentru ca reamenajarea sa porneasca de la zero? Monteaza pe el panouri metalice decupate cu diverse forme geometrice. Aceste panouri pot fi noile puncte focale iar designul curtii va fi mult mai interesant.

Sursa houzz.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole