Casele celebritatilor – locuinta cocheta a lui Vincent Kartheiser (Pete Campbell) din Mad Men

Vincent Kartheiser (Pete Campbell) din binecunoscutul serial Mad Men se pare ca este adeptul zicalei “esentele tari se tin in sticlute mici”, el detinand in Hollywood o locuinta mica si extrem de cocheta de numai 54 de metri patrati. Acest lucru fiind cam atipic vedetelor americane, de obicei auzim cum cei mai cunoscuti actori isi cumpara locuinte somptuoase in care predomina luxul.

Deschide Galeria

De aceasta amenajare s-a ocupat designerul si arhitectul Funn Roberts, el reusind sa transforme spatiul mic pe care il avea la dispozitie intr-o varietate de camere, stabilind, in acelasi timp, si tonul neconventional al stilului, pe care Kartheiser in numeste ca fiind „japonez – industrial”.

Prima cerinta a fost reconfigurarea mansardei. Pentru acest lucru s-a renuntat la peretii despartitori care au deschis considerabil spatiul. Dusul, placat partial cu marmura neagra si lemn este despartita de dormitor de un perete glisant confectionat din fibra de sticla.

Cu siguranta, elementul inedit al amenajarii este patul care atarna din tavan. Acesta poate fi ridicat si coborat cu usurinta cu ajutorul unor scripeti de care au fost atasate cabluri rezistente legate la randul lor de niste greutati, sistem ingenios ce contribuie considerabil la economisirea spatiului de locuit. Pentru mai multe intimitate a fost montata si o draperie groasa care delimiteaza foarte bine spatiul.

Un alt accesoriu inedit al dormitorului este speteaza din lemn a patului. Atunci cand patul este ridicat speteaza careia i-a fost atasata o balama, poate fi rabatata si astfel se transforma intr-un birou cat se poate de functional.

Sistemul de iluminat este alcatuit din niste casete albe lipite de-a lungul peretilor care disperseaza lumina intr-un mod foarte placut. In restul casei au mai fost introduse si alte accesorii alese in mare parte de catre designer dar la care a participat si logodnica lui Kartheiser, actrita Alexis Bledel.

Sursa dwell.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole