44 de metri patrati modern amenajati pentru o familie tanara

Cu un caracter extrem de functional, aceasta amenajare are rolul de a oferi un confort adaptat nevoilor tuturor beneficiarilor, transformand un studio intr-un apartament cu doua camere, modern si accesibil.

Deschide Galeria

In ceea ce priveste recompartimentarea intregului spatiu, rezultatul se compune dintr-un open space separat in 3 zone si un dormitor. 

Minimalismul si accentele scandinave sunt cele isi pun amprenta in totalitate facand astfel posibila exploatarea fiecarui spatiu intr-o mare masura. In cazul open space-ului se aduc laolalta zona de dining, cea de pregatire a mesei si living-ul.

Pentru o eficientizare maxima se alege un mobilier in linii simple, in nuante deschise si lucioase. In cazul bucatariei si zonei de servire a mesei luminozitatea este punctul forte si asta datorita albului mural si cel al mobilierului, iluminatului artificial si materialului diafan al perdelei care permite patrunderea luminii naturale. Accentele scandinave se reflecta in lemnul natural, plantele decorative si “petele de culoare” regasite cu precadere in designul abstract al celor doua scaune din zona de dining.

Spatiul destinat relaxarii pozitioneaza central un coltar in nuante de gri inchis, derivatele de gri devenind in acest caz elementele principale ale paletei coloristice. Lemnul natural isi spune cuvantul si in cazul acestei zone, fiind componenta de legatura al intregii amenajari. In cazul iluminatului artificial spoturile, banda de led mascata si lampadarul sunt cele care valideaza ideea de minimalism ultra modern. Accesorizarea este una extrem de simpla, singurele obiecte cu rol ornamental fiind doua mingii argintii ce se gasesc asezate discret pe comoda aflata in fata coltarului.

Un detaliu inedit al acestui open space il constituie peretele despartitor care face trecerea catre dormitor. Cele doua laturi usor hexagonale alatura doua planuri complet diferite din punct de vedere estetic: unul dintre pereti vine cu aspect de caramida, iar altul, se prezinta culisant si modern.

Includerea unui dormitor intr-un studio poate fi o alegere riscanta daca luam in calcul distribuirea uniforma a spatiului. Desi poate rezulta o incapere su o suprafata restransa, pastrarea unei linii simple, ca si in cazul acestei amenajari, ofera posibilitatea obtinerii unui loc potrivit pentru o odihna intr-un cadru intim, personal.

Desi vorbim de un spatiu predispus umezelii, baia se face remarcata prin aducerea lemnului ca element principal. Cu putina imaginatie putem spune ca placile de faianta si parchetul au facut schimb de roluri, textura lemnului regasindu-se mural in acest caz. La acesta se adauga blatul din lemn si oglinda care capata un caracter rustic prin design-ul inedit cu care iese in evidenta. Din punct de vedere coloristic, paleta de gri este si in acest caz dominanta.

 

Designer: MakeDesign

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole