Amenajare apartament glam cu inspiratie din natura

Mult lemn, beton aparent, finisaje neregulate , aparent imperfecte, multe texturi rugoase in nuante calde, pamantii, dar si finisaje lucioase, perfect lustruite, marmura, sticla. Toate au fost puse in echilibru  cu multa grija pentru a reda atmosfera de “acasa” acestui apartament de trei camere. 

Deschide Galeria

Arhitectii de la Pure-Mess povestesc despre acest stil complex abordat in cadrul proiectului ca este unul “urban-contemporan care împrumută accente wabi-sabi pentru a ieși din tiparul amenajărilor modern-clasice”. Simetria si acuratetea designului modern si formele neregulate, naturalismul elementelor wabi-sabi se completeaza reciproc extrem de bine.

Impresia generala a spatiului amenajat este aceea a simplitatii (o simplitate armonioasa, studiata) a naturalului, care sa ii faca pe beneficiari sa petreaca timp de calitate acasa, oricat de scurt ar fi.

Zona de zi a locuintei este un open space primitor, in care toate zonele comunica eficient si confera senzatia de spatiu amplu. Canapeaua supradimensionata, dintr-un material textil gri, este elementul central al zonei de zi; contribuie la relaxare si deconectarea de lumea de afara.

Pe langa latura sa functionala (avand si foarte mult spatiu de depozitare), holul a fost tratat ca o tranzitie intre cele doua influente stilistice majore abordate in cadrul proiectului. Dispune de o oglinda generoasa in care putem vedea reflexia zonei de zi .

In cele doua dormitoare destul de spatioase se continua conceptul general al locuintei; regasim o paleta cromatica neutra , placaje de lemn natural, tapet in relief.  Pentru draperii, tapiteria patului, taburetul masutei de makeup, s-au folosit texturi rugoase, care trimit cu gandul la panza de sac si o apropiere senzoriala de elementele naturale.

Amenajarea baii reflecta amprenta echipei Pure-Mess : “elementele naturale sunt reprezentate prin placile de ceramica Iseo de la Inalco si reprezinta latura bruta a baii. Ele pun in evidenta marmura neagra Azalai care ofera profunzime si evidentiaza detaliul mobilierului modern, din MDF frezat, vopsit in culoarea cuprului si cu finisaj satinat. “

Arhitecti: Pure Mess

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole