fbpx

Amenajare apartament glam cu inspiratie din natura

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Mult lemn, beton aparent, finisaje neregulate , aparent imperfecte, multe texturi rugoase in nuante calde, pamantii, dar si finisaje lucioase, perfect lustruite, marmura, sticla. Toate au fost puse in echilibru  cu multa grija pentru a reda atmosfera de “acasa” acestui apartament de trei camere. 

Deschide Galeria

Arhitectii de la Pure-Mess povestesc despre acest stil complex abordat in cadrul proiectului ca este unul “urban-contemporan care împrumută accente wabi-sabi pentru a ieși din tiparul amenajărilor modern-clasice”. Simetria si acuratetea designului modern si formele neregulate, naturalismul elementelor wabi-sabi se completeaza reciproc extrem de bine.

Impresia generala a spatiului amenajat este aceea a simplitatii (o simplitate armonioasa, studiata) a naturalului, care sa ii faca pe beneficiari sa petreaca timp de calitate acasa, oricat de scurt ar fi.

Zona de zi a locuintei este un open space primitor, in care toate zonele comunica eficient si confera senzatia de spatiu amplu. Canapeaua supradimensionata, dintr-un material textil gri, este elementul central al zonei de zi; contribuie la relaxare si deconectarea de lumea de afara.

Pe langa latura sa functionala (avand si foarte mult spatiu de depozitare), holul a fost tratat ca o tranzitie intre cele doua influente stilistice majore abordate in cadrul proiectului. Dispune de o oglinda generoasa in care putem vedea reflexia zonei de zi .

In cele doua dormitoare destul de spatioase se continua conceptul general al locuintei; regasim o paleta cromatica neutra , placaje de lemn natural, tapet in relief.  Pentru draperii, tapiteria patului, taburetul masutei de makeup, s-au folosit texturi rugoase, care trimit cu gandul la panza de sac si o apropiere senzoriala de elementele naturale.

Amenajarea baii reflecta amprenta echipei Pure-Mess : “elementele naturale sunt reprezentate prin placile de ceramica Iseo de la Inalco si reprezinta latura bruta a baii. Ele pun in evidenta marmura neagra Azalai care ofera profunzime si evidentiaza detaliul mobilierului modern, din MDF frezat, vopsit in culoarea cuprului si cu finisaj satinat. “

Arhitecti: Pure Mess

Reclama

Articole noi

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...

De ce este convenabil să instalezi un termostat centrală în casa ta

Termostatul pentru centrală, numit și termostat de cameră, a...