Cu un buget de 50000 de euro echipa Atmsf Design a amenajat acest apartament de 79 de metri patrati din Arad, situat intr-un bloc nou P+10. Prima cerinta a beneficiarilor a fost sa locuiasca intr-un apartament cu contraste puternice, curajoase si multe accente de lemn care sa le asigure senzatia de caldura.
Pentru a raspunde cerintelor estetice si functionale din noul proiect de amenajare, instalatiile electrice, sanitare si termice au fost refacute complet. A fost regandita in totalitate amplasarea caloriferelor si s-a optat pentru modele de calorifere slim, inalte, amplasate in spatele draperiilor.
Noile calorifere nu ocupa decat foarte putin spatiu si au contribuit la cresterea cu 15% a capacitatii calorice a apartamentului.
In baza conceptului general, de a crea contraste puternice si a folosi nuante neutre, tonuri de maro, griuri, crem, au fost propuse materiale premium: mdf vopsit, pal premium Egger, mocheta si parchet trafic intens Diego, corpuri de iluminat de la Prima Lighting Arad.
Accesul in apartamentul decomandat cu trei camere si doua bai se realizeaza printr-un coridor ingust, care are acum si rol de depozitare si primire eleganta a oaspetilor.
Dulapul de intrare are incorporata o zona de bancheta, foarte utila si confortabila. Oglinda din hol amplifica vizual spatiul si in acelasi timp reflecta tablourile moderne realizate manual, la comanda (sabin-catalinaart.com)
Sistemul de iluminat continuu, realizat prin intermediul unor sine metalice pe care gliseaza spoturi directionabile, leaga vizual spatiul din hol cu zona de zi, urmareste si indica circuitul natural al locuintei.
Bogdan Bej arhitect la Atmsf Design si autorul proiectului ne povesteste despre relatia canapea – zona de dining ca “este foarte practic prin faptul ca baietii stau la insula la un pahar de vin si doamnele pe canapea – cu o capacitate de 10 persoane asezate confortabil, este un spatiu in opinia mea foarte util.”
“Canapeaua se poate repozitiona pentru a reaseza scaunele fata in fata la insula, in situatia in care beneficiarii doresc sa foloseasca insula pentru board games sau o cina cu prietenii, fara TV in peisaj.”
In procesul de amenajare arhitectul a luat in calcul preferintele clientilor, de a avea spatiu pentru socializare cat mai ergonomic si confortabil posibil, o bucataria generoasa complet echipata si o vitrina de vinuri langa frigider.
Marea provocare a acestui proiect a constat in crearea unui loc de luat masa fiind un open space mic, de 28 de metri patrati. A optat pentru varianta de blat de bar cu scaune inalte, amplasate cu fata catre televizor.
Clientii sunt un cuplu tanar, fara copii, astfel ca momentan a fost amenajat doar un dormitor din cele doua. Stilul abordat aici este o continuare fireasca a amenajarii din zona de zi, un stil contemporan luxos, dar totodata primitor si calduros. Predomina nuante calde de gri, contrastate armonios de textura si nuanat inchisa de lemn.
Dormitorul matrimonial are baia proprie, cu cada freestanding si obiecte sanitare negre ce contrasteaza puternic cu finisajele din marmura alba.
Mocheta contribuie la senzatia generala de confort si constituie un fundal contrastant pentru piesele de mobilier. Oglinzile dubleaza spatiul si dau senzatia de mai multa lumina naturala.
Design: Atmsf Design
Fotografii: Atmsf Design