fbpx

Amenajare apartament trei camere in stil contemporan cu multe accente de lemn

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Cu un buget de 50000 de euro echipa Atmsf Design a amenajat acest apartament de 79 de metri patrati din Arad, situat intr-un bloc nou P+10. Prima cerinta a beneficiarilor a fost sa locuiasca intr-un apartament  cu contraste puternice, curajoase  si multe accente de lemn care sa le asigure senzatia de caldura.

Deschide Galeria

Pentru a raspunde cerintelor estetice si functionale din noul proiect de amenajare, instalatiile electrice, sanitare si termice au fost refacute complet. A fost regandita in totalitate  amplasarea caloriferelor si s-a optat pentru modele de calorifere slim, inalte, amplasate in spatele draperiilor.

Noile calorifere nu ocupa decat foarte putin spatiu si au contribuit la cresterea cu 15% a capacitatii calorice a apartamentului.

In baza conceptului general, de a crea contraste puternice si a folosi nuante neutre, tonuri de maro, griuri, crem, au fost propuse materiale premium: mdf vopsit, pal premium Egger, mocheta si parchet trafic intens Diego, corpuri de iluminat de la Prima Lighting Arad.

Accesul in apartamentul decomandat cu trei camere si doua bai se realizeaza printr-un coridor ingust, care are acum si rol de depozitare si primire eleganta a oaspetilor.

Dulapul de intrare are incorporata o zona de bancheta, foarte utila si confortabila. Oglinda din hol amplifica vizual spatiul si in acelasi timp reflecta tablourile moderne realizate manual, la comanda (sabin-catalinaart.com)

Sistemul de iluminat continuu, realizat prin intermediul unor  sine metalice pe care gliseaza spoturi directionabile, leaga vizual spatiul din hol cu zona de zi, urmareste si indica circuitul natural al locuintei. 

Bogdan Bej arhitect la Atmsf Design si autorul proiectului ne povesteste despre relatia canapea – zona de dining ca “este foarte practic prin faptul ca baietii stau la insula la un pahar de vin si doamnele pe canapea – cu o capacitate de 10 persoane asezate confortabil, este un spatiu in opinia mea foarte util.”

Canapeaua se poate repozitiona pentru a reaseza scaunele fata in fata la insula, in situatia in care beneficiarii doresc sa foloseasca insula pentru board games sau o cina cu prietenii, fara TV in peisaj.”

In procesul de amenajare arhitectul a luat in calcul preferintele  clientilor, de a avea spatiu pentru socializare cat mai ergonomic si confortabil posibil, o bucataria generoasa complet echipata si o vitrina de vinuri langa frigider.

Marea provocare a acestui proiect a constat in crearea unui loc de luat masa  fiind un open space mic, de 28 de metri patrati.  A optat pentru varianta de blat de bar cu scaune inalte, amplasate cu fata catre televizor.

Clientii sunt un cuplu tanar, fara copii, astfel ca momentan a fost amenajat doar un dormitor din cele doua. Stilul abordat aici este o continuare fireasca a amenajarii din zona de zi, un stil contemporan luxos, dar  totodata primitor si calduros. Predomina nuante calde de gri, contrastate armonios de textura si nuanat inchisa de lemn. 

Dormitorul matrimonial are baia proprie, cu cada freestanding si obiecte sanitare negre ce contrasteaza puternic cu finisajele din marmura alba.

Mocheta contribuie la senzatia generala de confort  si constituie un fundal contrastant pentru piesele de mobilier. Oglinzile dubleaza spatiul si dau senzatia de mai multa lumina naturala.

Design: Atmsf Design

Fotografii: Atmsf Design

 

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...