Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa de tip dulex, are 100 de metri patrati si gazduieste o familie tanara cu un copil. Stilul abordat pentru aceasta amenajare este unul contemporan cu accent pe functionalitatea si utlitatea spatiilor.

massa cu scaune intr-o bucatarie moderna cu finisaje de lemn si electrocasnice incorporate
Deschide Galeria

Locatie – Floresti – Cluj;
Suprafata – 100 mp;
Buget – 75.000 Euro – in acest buget intra modificari instalaltii electrice, glet, finisaje, mobilier, electrocasnice;
Durata proiect – 10 luni;


„Comunicarea eficienta cu beneficiarii, faptul ca aveau experienta lucrului cu un designer, au dus la o colaborare excelenta si o evolutie lina a proiectului” ne povesteste Iustina Rangu arhitect si owner al AIR Design & Arhitectura.

La parter regasim amenajata zona de zi ce cuprinde un open space format din living si dining, scaldate din belsug de lumina naturala. Tot aici regasim si bucataria, care la cerinta proprietarilor a fost inchisa, plus o baie de serviciu.

Masa si scaunele, paturile, piesele de mic mobilier au fost achizitionate de la Somproduct si The Home, restul mobilierului fiind executat la comanda.

„Parterul insumeaza spatiile de living cu loc de masa, o bucatarie inchisa – o cerinta a prorietarilor, carora le face placere sa gateasca si petrec timp de calitate in acest spatiu.”

Ca si accent textural si cromatic, in zona de masa, bucatarie si casa scarii, a fost folosita tencuiala decorativa. Pe restul peretilor a fost folosita vopsea alba, pentru amplificarea luminozitatii in spatiu.

Daca vorbim si de paleta cromatica, care este in general neutra, trebuie sa mentionam si verdele-menta, culoare ce se regaseste in majoritatea spatiilor.

„In camera copilului, realizata in culori neutre, cu mobilier usor adaptabil pe masura ce creste, am adus un strop de culoare printr-o pictura de perete.”

Iustina Rangu este arhitect, mama a doi copii si detine AIR Design & Arhitectura. Ne-a povestit ca a lucrat multi ani in proiectarea de arhitectura dar din 2017 s-a indreptat spre arhitectura de interior si design, in special pentru spatii rezidentiale.

„In proiectele mele, imi place sa aduc in prim plan importanta functionalitatii unei amenajari, fluiditatea spatiului, creand in acelasi timp o atmosfera personalizata beneficiarului. De aici si motto-ul AIR Design – Estetic. Functional. Confortabil.”

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole