Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o familie cu doi copii) de a finaliza o constructie care sa nu fie doar o simpla casa ci sa o poata denumi “acasa”, locul lor de pace si refugiu.

Deschide Galeria

Colaborarea cu beneficiarii a decurs natural, arhitectul povestind ca aceasta este a treia colaborare, amenajand in trecut alte doua apartamente pentru ei astfel incat la acest proiect, desi mult mai complex, increderea si implicarea si-au spus cuvantul.

Locuinta era in constructie, la rosu, in momentul inceperii proiectului de amenajare, proiect care a durat in jur de trei luni (cu doate detaliile atent analizate si proiectate, lista de finisaje si mobilier pregatite). Cu tot cu implementarea proiectului, locuinta a fost gata intr-un an, finalizata in 2021.

Pornind de la stilul si necesitatile beneficiarilor, a fost propus un concept unitar, cu accentul pe confort, dorindu-se o amenajare aerisita, luminoasa, optimista. Au fost alese in principal culori neutre, tonuri elegante de culoare, puse in valoare de accente de culori intense (catifeaua oranj a scaunelor din dining, nuantele de albastru din dormitor , fotoliul- accent galben).

Cei 188 de metri patrati interiori sunt distribuiti pe doua nivele, delimitand eficient zona de zi de zona de noapte.

Parterul corespunde zonei de zi si cuprinde holul de intrare cu o depozitare generoasa pentru haine, incaltaminte accesorii; dining, livingul, bucatarie, birou, baie, camera tehnica si garaj.

Zona de noapte, aflata la etaj, cuprinde dormitorul matrimonial cu baie si dressing propriu si cele doua dormitoare ale fetitelor proprietarilor, cu baia comuna pe hol.

Cristina povesteste ca “tapetul de la Zen Interior, cu patternul unor frunze de palmier in nuanta de roz pudrat, vine sa accentueze frumos patul tapitat si sa creeze un element de accent boem in dormitor. Scafa cu lumina difuza indirecta pune si ea in evidenta finisajul tapetului.”

Arhitect: Cristina Micu

Fotografii: Vlad Creteanu;

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole