Amenajare contemporana intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Revenim in forta cu designul romanesc, de data aceasta cu un proiect semnat de Alexandra Cosma de la DAAC Studio. Vorbim despre un apartament de trei camere din Bucuresti amenajat pentru un cuplu tanar.

Deschide Galeria

Cei doi si-au dorit un spatiu care sa reflecte din personalitatea lor, o amenajare adaptata stilului lor de viata. Pisica ei si acvariul lui aveau sa primeasca atentia cuvenita, dupa cum vom vedea in cele ce urmeaza.

Comunicarea si deschiderea clientilor este esentiala pentru reusita oricarei amenajari. Alexandra a aflat astfel cate putin despre fiecare, despre pasiunile lor, despre lucrurile care le plac si apoi a pornit spre conturarea liniilor viitoarei amenajari.

Suprafata apartamentului de 82 metri patrati este impartita intr-o zona de zi cu living si bucatarie care comunica direct si o zona de noapte cu doua dormitoare si doua bai. Pentru a pastra totul cat mai luminos si aerisit, Alexandra a optat pentru alb ca baza a camerelor. Apoi, adaugand texturi din lemn si tuse de galben si albastru a dus un plus de caldura in decor, echilibrand cromatica amenajarii. Insertiile de beton aparent si textura de piatra naturala redau din piesajul urban al zonei in care se afla apartamentul.

Zona de zi

Zona de la intrarea in locuinta se deschide atat catre living, cat si catre bucatarie. La limita dintre cele doua functiuni a fost asezat acvariul, oferindu-i astfel o pozitie centrala, privilegiata, fiind vizibil din ambele parti.

Locul de luat masa isi are si el importanta cuvenita in aceasta amenajare prin amplasarea in apropierea ferestrei. Pentru a fi delimitat de zona de conversatii a livingului, a fost amenajata o platforma care inalta putin acest perimetru. Efectul este deosebit, iar evidentierea clara. In plus, de o parte si cealalta a mesei au fost integrate doua corpuri de biblioteca.

Livingul este minimal tratat, cu o canapea si mobilier de inaltime mica pentru a pastra totul cat mai aerisit (vezi etajerele subtiri instalate in partea superioara a peretelui cu televizorul). corpul de iluminat atrage privirea, designul sau inscriindu-se in limbajul contemporan al amenajarii.

Merita mentionate aici si incaperile special create pentru pisica: un mic culcus, locuri de catarat, trunchiuri de mesteceni si un loc de mancat, iata, pe scurt si resedinta destinata felinei rasfatate a familiei.

In bucatarie, din cauza configuratiei si a dimensiunilor reduse, au fost necesare mai multe corectari realizate prin intermediul mobilierului. Forma trapezoidala si elementele de structura vizibile au condus in final la actuala amenajare. Capatul de perspectiva al bucatariei descrie un bovindou pe care Alexandra a ales sa-l amenajeze ca pe o mica zona de bar, in completarea blatului de lucru, un loc placut pentru a bea cafeaua dimineata.

Spatiul se transforma intr-unul primitor prin elementele de lemn de stejar, placi ceramice galbene si prin iluminatul de accent necesar blatului de lucru. Suprafetele albe, mate, impreuna cu esenta de lemn amintesc de minimalismul interioarelor scandinave.

Zona de noapte

Pentru dormitorul matrimonial, Alexandra a mizat pe o abordare care sa eficientizeze cat mai mult spatiul. Avem astfel doua zone: una retrasa, usor in penumbra, unde se afla patul, cu o placare din lemn ce trimite cu gandul la baldachin, si o zona multifunctionala, cu birou de lucru, masuta cocheta de toaleta si spatii de depozitare integrate in corpul mastilor ce ascund caloriferele. Corpurile de iluminat dimabile contureaza o atmosfera relaxanta.

Dormitorul mic s-a dorit sa ramana cat mai liber si flexibil, putand la un moment dat sa acomodeze camera unui copil.

Baile sunt in culori pastelate pentru a face cat mai luminoase spatiile mici ale acestora. In baia cea mica s-a optat pentru un lavoar de beton custom made realizat de Stefan Zwart.

Luminoasa, primitoare si cocheta, cu siguranta aceasta amenajare iti va fi o sursa de inspiratie utila. Daca iti doresti sa colaborezi cu Alexandra pentru un proiect de amenajare, o poti contacta aici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole