Amenajare in bloc nou sau cum un apartament studio se transforma intr-o locuinta cu 2 camere

Noile blocuri construite in ultimii ani nu reusesc sa vina mereu in sprijinul nevoilor viitorilor sai beneficiari, in special din perspectiva configuratiei apartamentelor. Pentru unele apartamente s-a renuntat de tot la holul de la intrare, altele au bucatarii in plan deschis, iar altele, desi au o suprafata care ar putea incorpora fara probleme 2 camere (living si dormitor) raman la nivelul de apartament cu o camera. Acesta a fost si cazul acestui cuplu care s-a confruntat cu o situatie similara, apartamentul achizitionat fiind in planul original un studio. Impreuna cu arhitectul de interior au analizat diferite optiuni si variante si intr-un final au luat decizia potrivita pentru ei.

Deschide Galeria

Apartamentul in discutie are o suprafata de 50 metri patrati incluzand si balconul, cu o bucatarie in plan deschis. Putem intelege nevoia fireasca de a dormi confortabil intr-un pat, de aici si dorinta lor de a crea spatiul pentru un dormitor, practic, o noua camera in perimetrul existent.

Pentru ca apartamentul a fost gandit ca un studio, ferestrele existente nu ar fi oferit suficienta lumina pentru spatiul ramas sufrageriei. Solutia pentru care au optat rezolva si aceasta problema: cel de-al doilea perete al dormitorului este o partitie din sticla securizata care permite astfel ca lumina naturala sa patrunda si in aceasta parte a casei. Un set de draperii a fost montat pe acest nou perete astfel ca atunci cand e nevoie se pot trage pentru intimitate.

Principalul loc de depozitare al casei se gaseste in hol, sub forma unor dulapuri; spun principala pentru ca in dormitorul nou creat, nu exista (cel putin la momentul realizarii fotografiilor) nicio alta varianta pentru stocare. Exista posibilitatea integrarii unor noptiere cu un design slim care sa se potriveasca cu perimetrul restrans din jurul patului.

Toata amenajarea pastreaza un ton minimalist, in culori neutre, placute care inspira confort. Finisajele lucioase precum si albul predominant reflecta lumina si astfel creeaza o iluzie de spatialitate. Tonul esentei de lemn folosite atat la pardoseala cat si pentru mobilier imprima caldura spatiului si in combinatie cu suprafetele moderne genereaza un mediu care imbie la relaxare si atmosfera degajata.

Spatiul dedicat bucatariei este unul compact si cuprinde o amenajare liniara, moderna, mobilierul fiind asezat pe un intreg perete, incorporand si electrocasnicele. Intre corpul de baza si dulapurile suspendate a fost montat un panou de sticla, o solutie la moda care se potriveste de minune in acest context minimalist. Locul de luat masa face legatura intre spatiul de gatit si living, realizand o trecere subtila. Finisajele alese, cromatica si decorul per ansamblu inspira un aer elegant si rafinat, un interior pe care cei 2 tineri l-au conturat asa cum si l-au dorit.

Sursa: the Village

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole